Τσίπρας από Γέρακα> Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό [ΒΙΝΤΕΟ]


Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με το Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

Την άποψη του πως η επίσκεψη της τρόικας ενέχει τον κίνδυνο να μην είναι μια ανοιξιάτικη εκδρομή αλλά να εγκυμονεί κίνδυνους για νέους εκβιασμούς τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με το Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού 
Τομέα.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον σύλλογο των εργαζομένων της ΕθνοData στο Γέρακα με αφορμή την θέσπιση από 1/4/2013 του νέου μνημονιακού τρόπου υπολογισμού του κατώτερου μισθού με απόφαση πλέον του εκάστοτε Υπουργού εργασίας και όχι με υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων.

Στην συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στους εργαζομένους της επιχείρησης. Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσαν οι βουλευτές Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς και Κώστας Μπάρκας.

Την άποψη του πως η επίσκεψη της τρόικας ενέχει τον κίνδυνο να μην είναι μια ανοιξιάτικη εκδρομή αλλά να εγκυμονεί κίνδυνους για νέους εκβιασμούς τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαισιόδοξος δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά "έχουμε πέσει στα βράχια, χρειάζεται αλλαγή πορείας", ενώ μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: "Μας εκβιάζει η τρόικα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την τρύπα στα έσοδα".

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στη συνέχεια την ανησυχία του για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σημειώνοντας ότι "διαφημίστηκε ως η σωτήρια λύση αλλά δεν προχωρά".

Προειδοποίησε μάλιστα για νέους εκβιασμούς από την τρόικα: "Υπάρχει ο κίνδυνος η επίσκεψη της τρόικας να προμηνύει νέους εκβιασμούς".

Επαναφορά κατώτατου μισθού

"Να ξαναφέρουμε το πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας εκεί που το βρήκαμε, δίνοντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους εργαζόμενους. Να αποδομήσουμε το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που έχουν οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια.

Μας λένε, μπορείτε να επαναφέρετε το κατώτατο μισθό; Εμείς λέμε, μπορούμε δεν μπορούμε, θα το κάνουμε για έναν λόγο. Είναι η μόνη προϋπόθεση για να ξανακινήσει η οικονομία".

"Το μπλακ άουτ το εργασιακό, δεν θα είναι προσωρινό, όπως αυτό που συνέβη πριν από λίγο, θα είναι ένα μπλακ άουτ διαρκείας. Διότι, με την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ αλλά και με την κατάργηση του επιδόματος γάμου, ύψους 10%, με την οποία καθορίζονταν ο κατώτερος μισθός ουσιαστικά περνάμε σε μια νέα φάση.

Αυτό αφορά πάνω από 500 χιλιάδες εργαζόμενους. Περνάμε λοιπόν στη νέα περίοδο, στη νέα φάση όπου οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ αποτελούν παρελθόν. Και το ερώτημα είναι , αυτό πόσο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας;", δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Κάποιοι μας είπαν ότι η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση. Εμείς θα πούμε ότι η Κύπρος είναι περίπτωση προς μελέτη, η οποία το επόμενο διάστημα, το λένε, δεν το κρύβουν, το λέει ο επικεφαλής του Eurogroup, το υπονοεί ο κ. Σόιμπλε σε δηλώσεις του, η Κύπρος θα είναι περίπτωση που θα ακολουθηθεί, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ιδιαίτερα του Νότου, που βρίσκονται υπό την ασφυκτική κηδεμονία της τρόικας, είτε σε μνημόνια, είτε έξω από μνημόνια", ανέφερε στη συνέχεια για την Κύπρο.


news247

Σχόλια