Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Γράφει η Καίτη Θεοχάρη
Πολλόι από εμάς τους προέρχομενους απο το ΚΚΕ και μιλάω για όλους που το ΚΚΕ ήταν η μήτρα τους που για διάφορους δικούς τους λόγους είχαν μείνει εκτός της ανανεωτικής αριστεράς μετά το 92 ισως δεν μπορούν να κατανοήσουν την κουλτούρα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς η οποία είχε κατακτηθεί και είχε ριζώσει μεσα μας.

Δηλαδή η κουλτούρα αυτή που είχε ανεκτικότητα στην διαφορετική άποψη και η προσπάθεια συνύπαρξης μελών και γενικώς ανθρώπων με διαφορετική άποψη!

Προσωπικά πιστεύω ότι το κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ήταν ένα μεγάλο σχολέιο αυτής της πολιτικής σκέψης!

Η πολιτική αυτή σκέψη και κουλτούρα λοιπόν έλεγε πως έπρεπε να υπάρξει με παση θυσία ο σεβασμός στην διαφορετικότητα πάσης φυσης!Ηταν το κόμμα αυτό που έφερε στο προσκήνιο τα δικαιώματα του κάθε διαφορετικού ανθρώπου.

Θεωρώ ότι αυτή η πολιτική κουλτούρα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ έθεσε και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μεγάλου φορέα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και πρέπει
να το πούμε ότι ήταν αυτό το κόμμα παρόλες τις αντιθέσεις κάποιων που έθεσε τα θεμέλια αυτού το μεγάλου φορεα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ!

Προσωπικά θεωρώ τιμή μου που υπήρξα και ιδρυτικό μέλος αυτού του κόμματος που κατάφερε να υπάρξει και να μπορέσει να φέρει μετά από πολιτική παρουσία 20 και χρόνων αυτήν την θετική θέση την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 27% σαν μια απο τις μεγαλύτερες συνιστώσες του.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ ενός χώρου αλλά στην ουσία του!

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η πολιτική κουλτούρα αυτού του χώρου .Δηλάδή ότι πρέπει να έχουμε αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό που κατέκτησε αυτός ο χώρος όλα αυτά τα χρόνια συνδιασμένος με τον ριζοσπαστικότητα των κινημάτων και όσο άλλων συνιστώσων και απλών ανθρώπων που μας έφερε στο 27%.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ Η ΜΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ, ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΕΣΤΩ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΑΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πιστεύει κανένας ότι αυτό είναι ένα κείμενο που παράγει πολιτική? Πώς καταντήσαμε έτσι... ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΟΝΗΡΕΥΕΣΘΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΟΥ, ΔΗΛ. ΕΚΤΟΣ ΕU,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΟ 1949.