ΚΑΥΣΩΝΑΣ> Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ !!!

Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο στη χώρα και την Κυριακή η μέγιστη τιμή της θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς.
Ευκαιρία, λοιπόν, για μια βόλτα στο βουνό ή τη θάλασσα που και αυτή σιγά-σιγά αρχίζει να ζεσταίνεται.
Καλές είναι οι προβλέψεις και για τους ανέμους οι οποίοι μόνο στα κανάλια του Αιγαίου θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού τη νέα εβδομάδα, η ζέστη θα συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της, όπου από την Τρίτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τοπικά τους 38 βαθμούς. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η ανομβρία θα συνεχιστεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.
Το Σάββατο (9/6) προβλέπεται ζεστός καιρός με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται το απόγευμα στην Ήπειρο και τη Μακεδονία με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο Β 4 με 5 και πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 14 έως 35 βαθμούς, στο Ιόνιο από 17 έως 33 βαθμούς και στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή (10/6) προβλέπεται ζεστός καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια-βορειοδυτικά το απόγευμα. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Ηπείρου και Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και το πρωί πιθανώς κατά τόπους στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.
Τη Δευτέρα (11/6) στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 1 με 3 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια.
Την Τρίτη (12/6) και την Τετάρτη (13/6) προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ΒΔ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 μποφόρ στρεφόμενοι την Τετάρτη σε Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο που θα είναι πιο αισθητή στα ανατολικά και νότια.
Την Πέμπτη (14/6) δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού στη χώρα.
Καλό Σαββατο-Κύριακο-Δευτερό-Τριτο σε....όλους.
patrinaki

Σχόλια