Τα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης»-Tο μήνυμα του γιου του [ΒΙΝΤΕΟ]
Τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης, στην οικία του αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, έγιναν σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και πλήθους κόσμου.

Ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη, Νικόλαος Ν. Μπελογιάννη δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση, ωστόσο στο μήνυμά του το οποίο ανάγνωσε ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο πρόσωπο ενός αγωνιστή τιμούμε όλους εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις γερμανικές ερπύστριες και απέναντι στην αμερικάνικη πολεμική μηχανή. Ευτυχώς που δεν ζουν πια να δουν την υποδούλωση να έρχεται από το παράθυρο μέσω των τραπεζών και των δανείων. Ακριβώς έτσι περιγράφεται αυτή η υποδούλωση από καταβολής ελληνικού κράτους στο βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα», όπου προτεινόταν κι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης στην κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας».
Η ομιλία του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Αμαλιάδα:Δείτε τον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της τελετής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας:Δείτε τι είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απευθύνοντας χαιρετισμό:Ακολούθως στην ξενάγηση που έγινε στην έκθεση ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα προσωπικών αντικειμένων του Νίκου Μπελογιάννη που έως πριν από λίγο καιρό ήταν στα γραφεία του κόμματος, όπως τα γάντια, το όπλο και η θήκη του, αντικείμενα τα οποία από σήμερα ανήκουν στο μουσείο.Η τελετή ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων μπροστά από το άγαλμα του Νίκου Μπελογιάννη και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Σχόλια