Τα χέρια που θα απλωθούν για κατασχέσεις θα κοπούν ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Αλεξάτου
Αργά ή γρήγορα οι κατασχέσεις σπιτιών για χρέη στις τράπεζες θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται. Ήδη κάτι ακούστηκε για δώδεκα σπίτια στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ρύθμιση των χρεών τους.
 

Είναι προφανές πως κάθε σπίτι που πρόκειται να κατασχεθεί είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους ήθους, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής αξιοπρέπειας, να το θεωρήσουμε δικό μας. Που σημαίνει πως πρέπει άμεσα, τώρα, να συγκροτήσουμε -ή να ανασυγκροτήσουμε- σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία, δίκτυο αντίστασης, που θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Να κυκλοφορήσουμε τηλέφωνα αλληλέγγυων παντού, ώστε με το που θα αποτολμηθεί η κατάσχεση, να είμαστε ενημερωμένοι/ες και να βρεθούμε εκεί. Έχοντας καλέσει κόσμο για συμπαράσταση.

Να μην επιτρέψουμε να βγει ούτε ένα έπιπλο από το υπό κατάσχεση σπίτι!


Τι θα κάνουν; Θα στείλουν τα ΜΑΤ; Θα ρίξουν χημικά στις γειτονιές;

Θα επιτεθούν στους περίοικους που θα διαμαρτύρονται και θα τους χτυπήσουν:

Και νομίζουν πως δεν θα μετατραπούν οι γειτονιές σε πεδία μάχης;

Και νομίζουν πως θα μείνουν για πολύ στην κυβέρνηση, αν αυτό γίνει σε κάμποσες γειτονιές και πάρουν φωτιά οι λαϊκές συνοικίες;

Νομίζουν πως όλος ο κόσμος είναι σαν τους δικούς τους θρασύδειλους κοινωνικούς κύκλους των χορτάτων βολεμένων;

Ξέρουν τι σημαίνει λαϊκή οργή; Αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαϊκή νεολαία;

Έχουμε δουλειά μπροστά μας, σύντροφοι και συντρόφισσες!


> tsak-giorgis

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...ΕΙΜΑΙ ΈΤΟΙΜΟΣ...ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ....Α ή ... Β ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ..Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ..ΝΑΙ Η ΟΧΙ...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ.....ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ...???? ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΧΜΗ...ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΝΙΣΙΣΤΗ..??? ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ..ΟΤΙ ..ΕΥΡΩ ΙΣΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ...ΜΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ..ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ..ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ..ΜΑΓΚΑΣ..ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ.....ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ..ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ...ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ..ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΕΙΚΟ-ΔΕΞΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ....ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΟΤΙ ΕΠΤΩΧΕΥΣΕ..ΨΕΥΔΩΣ ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ G20....ΝΑΧΑΜΕ ...ΝΑ ΛΕΜΕ...ΑΝΤΙΟ....ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ...