(Βίντεο)-Τι έλεγε ο Πακης το 2013> Ζ. Κωνσταντοπούλου, Π. Λαφαζάνης, Π. Καμμένος!

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από τα κόμματα της συγκυβέρνησης η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη διαδικασία συζήτησης, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου που εμπεριέχει τις 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικαλούμενη και σειρά διατάξεων του Συντάγματος, υποστήριξε ότι με τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση καταλύεται η δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου και του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας.

Σ
τον κ. Παυλόπουλο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επανέλαβε ότι «καταργείται κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και η χώρα παραιτείται από το ελληνικό δίκαιο, πάει στο αγγλικό με τις κατάπτυστες συμβάσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση».


Ακόμα, ο κ. Λαφαζάνης, επικαλούμενος τις ενστάσεις που καταγράφονται στην έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τα συνταξιοδοτικά και τα μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής, έκανε λόγο για επικοινωνιακό πεδίο που βρήκε η κυβέρνηση. 

Σε σύντομη παρέμβαση του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επέκρινε τα όσα υποστηρίζει σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, όπως σημείωσε, ως αντιπολίτευση έκανε λόγο για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος στο πρώτο μνημόνιο. «Δεν παίρνω ούτε μία λέξη γιατί αυτά είναι αυτονόητα. Και σήμερα πιστεύω απολύτως στην αντισυνταγματικότητα του πρώτου μνημονίου. Αλλά τι σχέση αυτό με τη δανειακή σύμβαση;» αντέτεινε ο κ. Παυλόπουλος.


«Εμείς λέμε ότι το σύνολο αυτών που ψηφίζονται είναι άκυρα και ουδέποτε ψηφισθέντα και τα αμφισβητούμε. Όταν έρθει η ώρα και στους δανειστές μας θα τα υπερασπιστούμε» του ανταπάντησε ο κ. Καμμένος. 

Σχόλια