Παρέμβαση M. Γλέζου στην Ευρωβουλή> "Στις τράπεζες ή στο λαό τα επενδυτικά κεφάλαια;"


Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος στη διάρκεια συζήτησης για τα Ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια, με τη δυνατότητα της διαδικασίας «Catch the eye».

«Πριν από 2300 χρόνια ο Μένανδρος έγραφε ότι "τα δάνεια τους ανθρώπους δούλους ποιεί". Τετρακόσια χρόνια αργότερα, ο Πλούταρχος είπε με πιο σκληρή γλώσσα: "το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστί"», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην Ελλάδα έπληξε θανάσιμα τη χώρα μας. Ξεζούμισαν το λαό, του άρπαξαν οτιδήποτε για να σώσουν τις τράπεζες. Η ανεργία, ο υποσιτισμός, το κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων, η μετανάστευση νέων και οι αυτοκτονίες είναι το σημερινό πρόβλημα της χώρας μας. Αυτά τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια πού θα δοθούν; Στις τράπεζες ή στο λαό; Γι' αυτό, αφήστε τον ελληνικό λαό να κανονίσει τις τύχες του όπως αυτός θέλει», τόνισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.


πηγή

Σχόλια