Έφυγε από το Κίεβο εσπευσμένα αεροπορικώς ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς!
Εκτός Κιέβου βρίσκεται από τις 22:30 περίπου ο Ουκρανός πρόεδρος Viktor Yanukovych, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ. 

Αμέσως μετά  την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του από την αντιπολίτευση ο Yanukovych και με ισχυρή συνοδεία από θωρακισμένα αυτοκίνητα κατευθύνθηκε από την προσωπική του κατοικία στο Mezhigorie στο αεροδρόμιο για να πετάξει στο Χάρκοβο όπου και προσγειώθηκε.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που δεν είναι δυνατό να διασταυρωθούν,  την εκδίωξη του Ουκρανού προέδρου υπέδειξε/επέβαλε ο νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Yury Ilyin, ο οποίος είπε στον Yanukovych να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του όπως και από την κατοικία του.

Το αεροσκάφος αναχώρησε από το Κίεβο στις 22:40.

Σύμφωνα με το ρωσικό RT η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο Yanukovych πέταξε στο Χάρκοβο για συνάντηση με τους περιφερειάρχες της νότια ανατολικής Ουκρανίας.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίεβο – Χάρκοβο – Μαριούπολη – Ρωσική Ομοσπονδία.

"Τμήμα ειδήσεων defencenet"

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόλις πριν μερικά χρόνια στην Ρουμανία έπεσε ένα αεροσκάφος και σκοτώθηκε ολόκληρη η αντι-ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Αυτοί που ανέλαβαν εφάρμοσαν αμέσως φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική. Μόνο ένας ηλίθιος δεν καταλαβαίνει ότι το δυστύχημα ήταν σκόπιμο.
Ακόμα και στο Ελλαντιστάν συνέβη ένα «περίεργο» και χωρίς αιτία δυστύχημα. Θυμάστε τον τραυματισμό του κυβερνητικού στελέχους, όταν το αεροσκάφος άρχισε να κάνει ανεξήγητες βουτιές;
Στην Ουκρανία το κόλπο με τα ατυχήματα προφανώς δεν πιάνει. Οι Ουκρανοί φαίνεται να προσέχουν ιδιαίτερα την ασφάλεια της κυβέρνησής τους.
Έτσι η «πολιτισμένη» Δύση επιστρατεύει το επόμενο κόλπο. Χρησιμοποιεί έναν «νέο και ελπιδοφόρο» ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος εκμεταλλεύεται την δυσαρέσκεια των πολιτών για την οικονομική κατάσταση.
Ο «ηγέτης» τάζει «λαγούς με πετραχήλια» και οι ηλίθιοι ξεσηκώνονται. Νομίζουν ότι η ΕΕ είναι ο παράδεισος στον οποίο «θα φάνε με χρυσά κουτάλια». Το ίδιο εξάλλου μας υπόσχονταν οι πολιτικοί, και εδώ στο Ελλαντιστάν, όταν ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στην Ευρώπη.
Στα ΜΜΕ θα διαβάσετε βαθυστόχαστα κείμενα και αναλύσεις από «έμπειρους» και «καταξιωμένους» δημοσιογράφους και πολιτικούς αναλυτές. Φυσικά το μόνο που δεν θα διαβάσετε είναι ο βασικός λόγος που μερικούς Ουκρανούς τους έπιασε πρεμούρα να μπουν στην εμφανώς κλυδωνιζόμενη οικονομικά, πολιτικά και ηθικά Ενωμένη Ευρώπη. Και είναι φυσικό να μην το πουν, γιατί θα χάσουν την καρέκλα και τον παχυλό μισθό τους.
Ξεκάθαρη και απροσχημάτιστη στρατιωτική εισβολή, αυτή μάλλον δεν θα γίνει ποτέ, γιατί οι Ρώσοι δεν θα την επιτρέψουν. Θα είναι πολύ βαρύ για την στρατιωτική ασφάλειά τους να αρχίσουν οι Νατοϊκοί και οι ειδικές δυνάμεις να σουλατσάρουν στην γειτονιά τους. Αφήστε που υπάρχουν και οι βάσεις τους με τα πυρηνικά.
Το τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος στην Ουκρανία δεν το ξέρω. Εκείνο όμως που ξέρω με σιγουριά είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ τα αληθινά γεγονότα.