Μανώλης Γλέζος> "Οι εκπαιδευτικοί μας αγωνίζονται να σώσουν ό,τι σπουδαιότερο"

Την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. Εξάλλου, σχολιάζοντας την επικείμενη "εξυγίανση" των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, δηλαδή των εταιρειών που αποτελούν την αμυντική βιομηχανία της χώρας, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν σε ελληνικά χέρια.

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ο Μ. Γλέζος σημείωσε ότι "οι εκπαιδευτικοί μας αγωνίζονται να σώσουν ό, τι σπουδαιότερο. Στην περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας την Ελλάδα την έσωσε το κρυφό σχολειό, η παιδεία σ' όλο τον υπόδουλο ελληνισμό".

Σ' ό,τι αφορά την αμυντική βιομηχανία, ο Μ. Γλέζος διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι "δεν πρέπει ούτε να διανοηθεί να πουλήσει την αμυντική βιομηχανία σε ξένους". Πρόσθεσε μάλιστα πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το επίμαχο θέμα συνιστούν την "απόλυτη απόδειξη πλήρους ξεπουλήματος της χώρας. Αυτό έγινε και με το έπος του '40-'41".

Και κατέληξε: "Η άμυνα μιας χώρας δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στη δική της βιομηχανία. Όταν ξεπουλάς στους ξένους, μειώνεις την αμυντική ικανότητα της χώρας, που είναι αναγκαία. Ενώ η Ελλάδα είναι ίδια στο ποσοστό του ΑΕΠ με τις ΗΠΑ  και τη διάθεση ποσών για την άμυνά της, θα έχει τη χειρότερη άμυνα αν σήμερα παρουσιαστεί κάτι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο".

> avgi

Σχόλια