Παναγιώτης Λαφαζάνης από Έβρο> «Πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη θετική προοδευτική ανατροπή»


Επίσκεψη και συζήτηση με κοινωνικούς φορείς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον Έβρο, πραγματοποίησε ο βουλευτής Α’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου το Εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα, το Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ήταν ομιλητής στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η απάντηση της Αριστεράς». Να σημειωθεί ότι μαζί με τον κ. Λαφαζάνη ήταν και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς. 

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ουσιαστικές και εποικοδομητικές τις συναντήσεις που είχε, ενώ σε ότι αφορά τα συμπεράσματα που έβγαλε από την επίσκεψη του στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα τόνισε πως αυτό «μπορεί να στηριχθεί και να μείνει στο δημόσιο και να συνεχίσει να στηρίζει την περιοχή, αν υπάρχει ένα ισχυρό πλαίσιο της Ελλάδας απέναντι στην ευρωζώνη», ενώ παράλληλα σημείωσε πως πρέπει να στηριχθούν και οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου.

Σε ότι αφορά τις συναντήσεις του με τους φορείς, ανέφερε πως ήταν πολύ διαφωτιστικά τα όσα άκουσε, αλλά επεσήμανε πως «ο Έβρος καταρρέει και ειδικότερα το βόρειο τμήμα του».

«Χρειάζονται μεγάλες πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε τον Έβρο να τον στηρίξουμε, να τον αναβαθμίσουμε, να μπορέσει να στηριχθεί στα πόδια και να έχει νέες προοπτικές», σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα, τόσο εντός της Βουλής, όσο και εκτός αυτής.

Στέλνοντας ένα μήνυμα στους πολίτες του Έβρου, τους ζήτησε να κινητοποιηθούν και «να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, να αναπτύξουν μεγάλους αγώνες και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τα προβλήματα τους. Αυτή είναι η βάση, για να ανοίξει ένας δρόμος θετικής επίλυσης των προβλημάτων».

Τέλος, τόνισε πώς να υπάρξουν καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και την περιφέρεια, πρέπει «να έχουμε μια μεγάλη θετική προοδευτική ανατροπή στην χώρα κι αυτό σημαίνει Κυβέρνηση της Αριστεράς».

> piazzadelpopolo

Σχόλια