Mίκης Θεοδωράκης:''Μας κοροϊδεύουν!'' [ΒΙΝΤΕΟ]


Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε σε μέλη της Σπίθας, στα πλαίσια πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης Μάκη Βαρλάμη με θέμα "Άξιον Εστί - Μίκης Θεοδωράκης" για το μελλοντικό μουσείο της Λαμίας. Παρών ήταν και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κυριακάκης.

''Είναι ίσως η πιο δύσκολη περίοδος που περνάμε τώρα. Εγώ δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες απλά λέω ότι ολόκληρη η Ευρώπη δέχεται επίθεση των τραπεζών'', ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης.

''Απορώ το πόσο ηλιθίους μας θεωρούν, για να συζητούν κάθε μέρα για το εάν θα πάρουμε την νέα δόση. Πως γίνεται λοιπόν να συζητάμε κάθε μέρα σοβαρά ότι μας δίνουν βοήθεια η Γερμανία, η Ευρώπη κλπ, παίρνουμε τα λεφτά και πέφτει το εισόδημα, έρχεται η φτώχεια, ανεβαίνει το χρέος, τι γίνεται; Μας κοροϊδεύουνε!'', τόνισε.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μίκης Θεοδωράκης είπε ''να του πεις του Αλέξη ότι μιλώντας σε αυτόν τον Σουρτς, είπε «βεβαίως καταλαβαίνουμε ότι και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επιβαρύνονται για να μας βοηθήσουν». Πως μας βοηθούν; Μας βοηθούν; Αφού παίρνουν λεφτά αυτοί. Είναι λάθος σοβαρό αυτό. Είναι ένας επανακαθορισμός''.

Δείτε το βίντεο

Σχόλια