Νεκτάριος Καλαντζής: Ιταλοί δήμαρχοι χαρίζουν τον μισθό τους για την Ελλάδα! Εμείς τι κάνουμε;


Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης στις 21/2, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής έκανε παρέμβαση
που αφορούσε το Μνημόνιο σε σχέση με την αυτοδιοίκηση, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμβολική στάση των δύο Ιταλών δημάρχων που χάρισαν τον μισθό τους στην Ελλάδα.

 Επειδή αξίζει αναφοράς, που πρέπει να παραδειγματίσει πολλούς από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της χώρας μας, ο μεν Μάρκο Γκάλντι δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη του Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού, με μηνιαίες απολαβές που αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ, κάνοντάς το γνωστό με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μόντι και προς τον Έλληνα ομόλογό του.
 
Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα. Το ίδιο έπραξε και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζιοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

Ο κ. Καλαντζής υποστήριξε μεταξύ άλλων: ΄΄Δύο συμβολικές πράξεις. Κινήσεις που δεν επιβλήθηκαν κάτω από οποιαδήποτε πίεση του κόσμου ή αποσκοπούσε σε πολιτικό και εκλογικό κέρδος. Αλλά που πήγαζαν παρά μόνο από τη αγάπη για την Ελλάδα και όσα έδωσε αυτή στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η συμβολική πράξη κατάθεσης των μισθών αυτών των δύο Ιταλών δημάρχων πρέπει να μας προβληματίσει ως αυτοδιοικητικούς.

Να μας κάνει δύο φορές πιο προσεκτικούς στον διαχειριστικό τομέα από πριν, πριν λάβουμε μια απόφαση για κάποια δαπάνη στο δήμο, αφού πλέον τα δημόσια χρήματα γίνονται πιο πολύτιμα, εκτός από λιγότερα, από ποτέ. 

Η χώρα μας αλλάζει, η αυτοδιοίκηση υποχρεωτικά θα ακολουθήσει. Δεν θα είναι όπως πριν. Οι ακόμη μεγαλύτερες περικοπές δαπανών στην αυτοδιοίκηση θα είναι επιβεβλημένες, με ζητούμενο την διαχειριστική επάρκεια και τη σωστή κατανομή των πόρων.

 Όμως πέρα από όλα αυτά, σε κάθε απόφασή μας, σε κάθε δαπάνη που θα κάνουμε, θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ,την κίνηση των δύο Ιταλών δημάρχων που κατέθεσαν τον μισθό τους για την πατρίδα μας. Συμβολικές κινήσεις που μπορούν να δείξουν το δρόμο και σε εμάς, για απτές κινήσεις και πράξεις, προς όφελος της αυτοδιοίκησης και κυρίως υπέρ της πατρίδας μας΄΄.

079 Η παρέμβαση του αντιπροέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, προήλθε τόσο από την συμβολική στάση των Ιταλών δημάρχων όσο –και κυρίως- από τις αποφάσεις που λαμβάνει ο δήμαρχος Παλλήνης το τελευταίο διάστημα και αφορούν στην αύξηση των δημοτικών τελών σε Παλλήνη και Ανθούσα, το κόστος για τα κινητά τηλέφωνα και στους μη αιρετούς, στον διορισμό Συνήγορου του δημότη (από τους ελάχιστους δήμους που υφίσταται), την απόφαση για καταβολή εξόδων παράστασης στους προέδρους και αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων του δήμου, που κυμαίνονται από 800 έως 900 ευρώ μηνιαίως για την κάθε θέση (μηνιαία δαπάνη 3.300 ευρώ), καθώς και από τις προσλήψεις νέων συνεργατών και γενικού γραμματέα, που επιβαρύνουν σημαντικά τον ετήσιο προϋπολογισμό του δήμου Παλλήνης. Αποφάσεις που έχουν καταψηφισθεί από τον κ. Καλαντζή.

Σχόλια