Νίκος Σειραγάκης: Ο παιδεραστής και με το ονοματεπώνυμο με απόφαση της Εισαγγελέως


Στη δημοσιότητα δόθηκε με απόφαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρεθύμνου το όνομα του 47χρονου εκπαιδευτικού - προπονήτη, Νίκου Σειραγάκη, που κατηγορείται
για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση. Η Εισαγγελέας, Μαρία Δημητριάδου έθεσε σε εφαρμογή τη διάταξη για την δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως βίντεο που αποδεικνύει περίτρανα την "δράση" του 47χρονου βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισεγγελίας. Σήμερα η σύζυγος του παιδεραστή τον επισκέφτηκε στην Αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ φρικαλέες περιγραφές για τελετές μύησης με όργια μέσα σε εκκλησίες και σκληρές δοκιμασίες των ανήλικων παιδιών μέσα σε σπηλιές και νεκροταφεία συνθέτουν την αρχή και μόνο του εφιάλτη που έζησαν τα θύματα, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική κακοποίησή τους. Οι καταθέσεις των ανήλικων αγοριών σοκάρουν, όσο σκιαγραφούν τον τρόπο με τον οποίο επήλθε η βίαιη κατάλυση της προσωπικότητάς τους για να μετατραπούν στην πορεία του χρόνου σε απόλυτα υποχείρια του 47χρονου προπονητή.

Οι καταθέσεις 13 ανηλίκων που έχουν μέχρι τώρα εξεταστεί όσο και οι παραδοχές του ίδιου συγκλονίζουν την κοινωνία του Ρεθύμνου, που αδυνατεί να πιστέψει το εύρος της πρωτοφανούς υπόθεσης παιδεραστίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως η ειδεχθέστερη όσων έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας.

Το ανθρωπόμορφο τέρας, με εμφάνιση υπεράνω πάσης υποψίας, βρίσκεται πλέον ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου καλείται να λογοδοτήσει για το βιασμό 5 παιδιών - όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους - και την ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλων 15 ανηλίκων. Μετά τον αιφνιδιασμό και την οδύνη, η οργή των οικογενειών των θυμάτων φουντώνει, με τις διωκτικές Αρχές να φοβούνται ανεξέλεγκτες αντιδράσεις σε περίπτωση που βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με το δράστη, όπως πολλοί ζητούν.
Οι φόβοι για όσα θα μπορούσε να έκρυβε η στενή σχέση του 47χρονου με μέλη των νεανικών ομάδων που προπονούσε και άλλα μικρά παιδιά από το φιλικό τους περιβάλλον, που ήθελαν να μοιάσουν στα εκκολαπτόμενα "αστέρια" του μπάσκετ, έγινα μέσα σε μια νύχτα ζωντανός εφιάλτης. Εκείνοι που κλήθηκαν να προσδιορίσουν το χαρακτήρα της επαφής του με τα ανήλικα αγόρια έμειναν προ πολλού αποσβολωμένοι μπροστά στην πραγματικότητα που έπρεπε να μεταφέρουν στις αναφορές τους, έτσι ώστε η έρευνα να φτάσει σε βάθος και το αποτέλεσμά της να διασφαλίζει τα ίδια τα παιδιά.

Τελετές μύησης
Η πλύση εγκεφάλου στην οποία υπέβαλλε τα θύματά του ο κατηγορούμενος βασιζόταν στην αυτοπροβολή του ως αυθεντία. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να τους οδηγήσει στην επιτυχία, όπως πίστευαν τα παιδιά-μέλη των ομάδων που προπονούσε. Στον κύκλο της "οργάνωσης" που είχε δημιουργήσει αποζητούσαν να ενταχθούν και φίλοι των νεαρών αθλητών που ήθελαν να τους μοιάσουν, να διακριθούν και εκείνοι. Γι' αυτό και δεν ήταν καθόλου δύσκολο να προσεγγίζει συνεχώς νέα θύματα. Τα ήδη μυημένα παιδιά ήταν ικανά από μόνα τους να υποδείξουν στα μικρότερα πώς να εκτελέσουν τις προσταγές του διεστραμμένου 47χρονου.

Δοκιμασίες σε σπηλιές και νεκροταφεία
Απίστευτες και μαρτυρικές δοκιμασίες περίμεναν τα ανήλικα αγόρια, όπως περιγράφουν αβίαστα τα περισσότερα από αυτά στις καταθέσεις τους. Με δόλιους όσο και επιδέξιους τρόπους, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία, έκαμπτε τις ηθικές αναστολές τους προτρέποντας τα παιδιά αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους και κατόπιν - σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο. Το προκαταρκτικό στάδιο για τη ενσωμάτωσή τους στην "ομάδα" περιελάμβανε την ανταλλαγή φιλιών μεταξύ των αγοριών και την επίτευξη στόχων που σκαρφιζόταν το διεστραμμένο μυαλό του. Έφτανε στο σημείο να αναγκάζει παιδάκια 12 και 13 ετών να γλιστρούν τις νύχτες σε νεκροταφεία για να πάρουν τα κεριά από ένα συγκεκριμένο τάφο. Να μπουν ακόμη μέσα σε σπηλιές για να βρουν μια πέτρα που ο ίδιος είχε τοποθετήσει.

Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος προπονητής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Πέμπτης ενώ συνευρισκόταν ερωτικά με δυο 13χρονα αγόρια, μέλη της ομάδας που προπονούσε. Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος που είχε γίνει κολαστήριο για ανήλικα αγόρια, βάζοντας τέλος σε μια μακρόχρονη, συντονισμένη όσο και βασανιστική προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από την Ασφάλεια Ρεθύμνου πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, όταν οι γονείς δυο κακοποιημένων παιδιών εξομολογήθηκαν τους φόβους τους στον τότε αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου κ. Μ. Παραβολιδάκη και το διοικητή της Ασφάλειας κ. Ν. Κουρμούλη, που ξεκίνησαν την προσπάθεια για την αποκάλυψη της αλήθειας, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο μέσο. Μια προσπάθεια που συνεχίστηκε αδιάλειπτα και μετά την αλλαγή ηγεσίας στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., με τη συστράτευση και του νέου αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου κ. Παραδουλάκη.


Τι είπε ο 47χρονος

Όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 47χρονο δεν έκρυβαν την αποστροφή τους, καθώς ο ίδιος ουσιαστικά αποδέχεται τις πράξεις του, τις οποίες χαρακτηρίζει μέρος του συστήματος που ακολουθούσε για να μυήσει τα παιδιά σε κάθε είδους υπέρβαση, ακόμη και στα γενετήσια ένστικτά τους, προκειμένου να εξελιχθούν σε "πρωταθλητές". Στο μόνο σημείο στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφοροποιείται είναι οι περιπτώσεις των 5 αγοριών τα οποία υπέστησαν την πιο βάναυση μεταχείριση.

Δέχεται ότι τα κακοποίησε, ωστόσο, δηλώνοντας πως δεν υπήρξε πλήρης εισδοχή, αρνείται ότι οι πράξεις του συνιστούν βιασμό. Αρνείται ακόμη ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα από τα δικά του παιδιά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του βρίσκεται στη λίστα των 13 παιδιών που είχαν εξεταστεί μέχρι τα μεσάνυχτα, καθώς το παιδί, εμποτισμένο από τις αρρωστημένες απόψεις του πατέρα του, φέρεται να συμμετείχε σε κάποιες από τις ασελγείς πράξεις που έγιναν μεταξύ των ανηλίκων.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ

Όργια μέσα σε εκκλησίες

Το επόμενο σκαλοπάτι ήταν η ομαδική αυτοϊκανοποίηση, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά έπρεπε να επιδοθούν σε στοματικό έρωτα. Το ύστατο στάδιο της κτηνωδίας σε βάρος τους και αφού με δόλιους τρόπους είχε πετύχει την πλήρη αποσάθρωσή της προσωπικότητας των παιδιών, ήταν η παρά φύση σεξουαλική κακοποίησή τους, με τον ίδιο πάντα σε ενεργητικό ρόλο. Πράξεις οι οποίες συνέβαιναν στο αυτοκίνητό του, σε παραλίες, ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου, ακόμη και μέσα σε εκκλησίες, όπως αστυνομικοί και ψυχολόγοι άκουσαν με ανατριχίλα τα παιδιά να επιβεβαιώνουν. Επέλεγε τα σημεία, όπως τους έλεγε, με βάση «ισχυρά μαγνητικά πεδία» που υπήρχαν εκεί και ήταν ικανά να απελευθερώσουν την προσωπικότητα τού κάθε παιδιού και να του δώσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να γνωρίσει την επιτυχία.

Κάποιες φορές κατέφευγε στο πατρικό του σπίτι, είτε σε μια γκαρσονιέρα ιδιοκτησίας της συζύγου του, με την οποία τους τελευταίους τουλάχιστον μήνες ήταν σε πλήρη διάσταση. Οι χώροι αυτοί είχαν εξελιχθεί σε κολαστήριο για τα ανήλικα παιδιά, που βρέθηκαν έρμαια των αρρωστημένων ορέξεών του τους προηγούμενους μήνες. Φαίνεται όμως ότι τα οικογενειακά του προβλήματα, είτε η αίσθηση ότι βρισκόταν στο στόχαστρο, τον έκαναν να αποφεύγει τις συναντήσεις στα συγκεκριμένα σημεία τα οποία μπορούσαν να προσεγγίσουν οι αστυνομικοί.

Όμως η έξη του ήταν ανίκητη και τις τελευταίες ημέρες έφτασε στο σημείο να καλεί τα ανήλικα αγόρια ακόμη και στο σπίτι του όταν η σύζυγος και τα δικά του παιδιά απουσίαζαν. Δίνοντας την ευκαιρία στους αστυνομικούς να βάλουν τέλος στη δράση του, τεκμηριώνοντας τον κακουργηματικό χαρακτήρα των πράξεών του.

Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στο σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του 47χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν περιλαμβάνει σκηνές από τις συνευρέσεις του με τα παιδιά. Οι πληροφορίες επιμένουν για την ύπαρξη οπτικού υλικού το οποίο επιβεβαιώνει με τον πλέον σκληρό οδυνηρό τρόπο το βιασμό τουλάχιστον ενός ανηλίκου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου σε συνεννόηση με τη ΓΑΔ Κρήτης και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. περιορίστηκαν σε μια λιτή ανακοίνωση για τη σύλληψη του δράστη, ενώ εξαιρετικά φειδωλοί σε οποιοδήποτε σχόλιο ήταν τόσο ο υποστράτηγος Παραβολιδάκης όσο και ο κ. Παραδουλάκης, επισημαίνοντας ότι η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς και τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτεί ο χαρακτήρας της υπόθεσης. Περιορίστηκαν να σχολιάσουν ότι οι διωκτικές Αρχές που συνεργάστηκαν εξάντλησαν κάθε περιθώριο ώστε η υπόθεση να φωτιστεί σε κάθε πτυχή της και να παρασχεθεί στα θύματα και τις οικογένειές τους κάθε δυνατή βοήθεια.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του

Οι γείτονές του όσο και άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του επί σειρά ετών ένιωσαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν χθες πλέον πληροφορήθηκαν την εμπλοκή του δράστη στην πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας. Ο ίδιος ήταν και εκπαιδευτικός σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου, από το οποίο όμως είχε αποσπαστεί τα τελευταία δυο χρόνια σε άλλα καθήκοντα.

Η παρέμβαση της υπουργού Παιδείας ήταν άμεση από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της υπόθεσης. Μετά την ενημέρωση που είχε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ρεθύμνου, και τον περιφερειακό διευθυντής Κρήτης, ο 47χρονος τέθηκε άμεσα σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης. Παρά το σάλο και τον αποτροπιασμό όμως, η διοίκηση του αθλητικού σωματείου για το οποίο εργαζόταν αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο γύρω από την υπόθεση αυτή.

Σχόλια