Πως να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα μελομακάρονα και χριστουγεννιάτικες δίπλες!
Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι θεσμός και είναι αδιανόητο να λείπουν
από το γιορτινό τραπέζι!
Το cosmo.gr σου παρουσιάζει εύκολες και γρήγορες συνταγές για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους!
Θα χρειαστείς:
1) 4 ποτήρια του νερού γεμάτα αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη.
2) Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3) 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο
4) 3/4 του ποτηριού σιμιγδάλι ψιλό
5) μία κουταλιά της σούπας κανέλα
6) ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
7) 1 και 1/2 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ. Πλάσε τη ζύμη σε μικρά ή μέτρια μελομακάρονα (ότι προτιμάς) και να την ψήσεις στη συνέχεια σε ταψί για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου ή για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν ψηθούν τα βγάζεις από το ταψί και τα βάζεις σε ένα άλλο με την ανάποδη πλευρά τους για να προσθέσεις σιρόπι.
Παρασκευή σιροπιού:
Θα χρειαστείς
1) 2 και 1/2 ποτήρια του νερού μέλι
2) ένα ποτήρι ζάχαρη
3) δύο ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Βράσε τα υλικά όλα μαζί και σε κρύα μελομακάρονα ρίξε ζεστό το σιρόπι.
Είναι έτοιμα! Καλή όρεξη!
ΔΙΠΛΕΣ
Θα χρειαστείς:
1) 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες, βούτυρο
2) 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3) 2 αυγά και 2 κροκάδια
4) 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
5) ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
6) ξύσμα ενός λεμονιού
7) 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό
8) λάδι για το τηγάνισμα
9) 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
10) δύο φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
11) ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό
12) ζάχαρη άχνη
13) καρύδια τριμμένα
14) κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και τα κροκάδια.
Ρίχνεις το κρασί, το αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού και αρκετό αλεύρι για να γίνει η ζύμη σφιχτή.
Την αφήνεις επί μισή ώρα το λιγότερο και την ανοίγεις σε φύλλο στο πάχος περίπου 2 εκατοστών.
Κόβεις το φύλλο σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ (κατά προτίμηση χριστουγεννιάτικα σχέδια πχ αστέρια, έλατα κτλ).
Ζεσταίνεις σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζεις τις χριστουγεννιάτικες δίπλες τμηματικά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζεις με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τις βουτάς σε σιρόπι ζεστό. Τις σερβίρεις πασπαλισμένες με άχνη, καρύδια ή κανέλα.
Παρασκευή σιροπιού:
Βράζεις επί τρία λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφαιρείς τον αφρό.
Αν θέλεις οι δίπλες σας να έχουν το παραδοσιακό στριφτό σχήμα τότε:
Ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο λεπτό. Το κόβεις, με οδοντωτό ροδελάκι, σε στενές λουρίδες.
Τις λουρίδες αυτές, τις δένεις σε κόμπο χαλαρό ή κάνεις μια κοψιά στο κέντρο και περνάς μέσα την μία άκρη.
πηγή
Το cosmo.gr σου παρουσιάζει εύκολες και γρήγορες συνταγές για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους!
Θα χρειαστείς:
1) 4 ποτήρια του νερού γεμάτα αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη.
2) Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3) 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο
4) 3/4 του ποτηριού σιμιγδάλι ψιλό
5) μία κουταλιά της σούπας κανέλα
6) ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
7) 1 και 1/2 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ. Πλάσε τη ζύμη σε μικρά ή μέτρια μελομακάρονα (ότι προτιμάς) και να την ψήσεις στη συνέχεια σε ταψί για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου ή για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν ψηθούν τα βγάζεις από το ταψί και τα βάζεις σε ένα άλλο με την ανάποδη πλευρά τους για να προσθέσεις σιρόπι.
Παρασκευή σιροπιού:
Θα χρειαστείς
1) 2 και 1/2 ποτήρια του νερού μέλι
2) ένα ποτήρι ζάχαρη
3) δύο ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Βράσε τα υλικά όλα μαζί και σε κρύα μελομακάρονα ρίξε ζεστό το σιρόπι.
Είναι έτοιμα! Καλή όρεξη!
ΔΙΠΛΕΣ
1) 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες, βούτυρο
2) 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3) 2 αυγά και 2 κροκάδια
4) 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
5) ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
6) ξύσμα ενός λεμονιού
7) 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό
8) λάδι για το τηγάνισμα
9) 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
10) δύο φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
11) ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό
12) ζάχαρη άχνη
13) καρύδια τριμμένα
14) κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και τα κροκάδια.
Ρίχνεις το κρασί, το αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού και αρκετό αλεύρι για να γίνει η ζύμη σφιχτή.
Την αφήνεις επί μισή ώρα το λιγότερο και την ανοίγεις σε φύλλο στο πάχος περίπου 2 εκατοστών.
Κόβεις το φύλλο σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ (κατά προτίμηση χριστουγεννιάτικα σχέδια πχ αστέρια, έλατα κτλ).
Ζεσταίνεις σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζεις τις χριστουγεννιάτικες δίπλες τμηματικά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζεις με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τις βουτάς σε σιρόπι ζεστό. Τις σερβίρεις πασπαλισμένες με άχνη, καρύδια ή κανέλα.
Παρασκευή σιροπιού:
Βράζεις επί τρία λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφαιρείς τον αφρό.
Αν θέλεις οι δίπλες σας να έχουν το παραδοσιακό στριφτό σχήμα τότε:
Ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο λεπτό. Το κόβεις, με οδοντωτό ροδελάκι, σε στενές λουρίδες.
Τις λουρίδες αυτές, τις δένεις σε κόμπο χαλαρό ή κάνεις μια κοψιά στο κέντρο και περνάς μέσα την μία άκρη.
πηγή
Σχόλια