ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ : Δεν θα γίνουμε φοροεισπρακτικός μηχανισμός της Κυβέρνησης

 Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ χτίστηκε για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό και όχι να τον εκβιάζει

Καμία συναίνεση στα νέα μέτρα δεν δείχνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος. "Δεν θα γίνουμε φοροεισπρακτικός μηχανισμός" η πρώτη απάντηση. Εξετάζεται μπλόκο στην έκδοση λογαριασμών.


Εντός της ημέρας θα αποφασίσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει στην επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

"Σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δεν θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αφού χτίστηκε για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό και όχι να τον εκβιάζει" αναφέρει σαν πρώτη  ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή ανακοίνωσε την επιβολή διετούς τέλους στην ακίνητη περιουσία (δομημένη επιφάνεια), ύψους 4 ευρώ ανά τετραγωνικό (μεσοσταθμικά) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Φέτος το τέλος για τα ακίνητα θα επιβληθεί εφάπαξ άμεσα, ώστε ταμειακά να εμφανιστεί στα έσοδα έως το Φεβρουάριο.

Για το 2012 το τέλος θα καταβληθεί σε δόσεις. Το ύψος του τέλους θα εξαρτηθεί από την περιοχή και την τιμή ζώνης, τη χρήση και άλλα κριτήρια, όπως την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ κλπ. Θα κινείται μεταξύ 0,5 έως 10 ευρώ.

Υπέρογκες οφειλές του δημοσίου στη ΔΕΗ
Στα 135 εκατ. ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, τα χρέη υπουργείων και λοιπών φορέων του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.
"Αυτοί που αποφάσισαν το ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ [DEHr.AT]  για να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμισι χρόνο απέτυχαν παταγωδώς να φροντίσουν πρώτα να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνε", αναφέρει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της σχετική με την επιβολή τέλους επί των ακινήτων το οποίο θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 135 εκατ. ευρώ και αναλύονται ως εξής:

* υπουργείο Οικονομικών 46,63 εκατ. ευρώ
* υπουργείο Εθνικής Άμυνας 9,41 εκατ. ευρώ
* υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 7,10 εκατ. ευρώ
* υπουργείο Εσωτερικών 14,50 εκατ. ευρώ
* υπουργείο Δικαιοσύνης 4,41 εκατ. ευρώ
* υπουργείο Οικονομίας 1 εκατ. ευρώ
* υπουργείο Υγείας 3,80 εκατ. ευρώ
* υπουργείο Παιδείας 2,2 εκατ. ευρώ

* σύνολο χρεών μαζί με άλλους δημόσιους φορείς 135 εκ.ευρώ
Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σχόλια