Οι ηρωικοί κάτοικοι της Κερατέας ακούγονται πλέον σε διεθνή κλίμακα

Το κείμενο που ακολουθεί, δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Independent. Bασίζεται σε τηλεγραφήματα του Associated Press και τo υπογράφει η Έλενα Μπεκατώρου.
Δεν αναφέρει τίποτα για την απίστευτη κρατική βία των ΜΑΤ (αλλοίμονο…), ούτε αναλύει καν ιδιαίτερα την υπόθεση τουΧΥΤΑ, αλλά έστω και έτσι, σίγουρα είναι εντυπωσιακό το ότι πλέον η Κερατέα απασχολεί ακόμα και μεγάλα διεθνή mainstream ΜΜΕ….

H βία κλιμακώνεται στη μικρή εξεγερμένη πόλη

Μόλις ακούγονται εκρήξεις από τα μεγάφωνα της πόλης ακούγεται: «Προσοχή! Προσοχή! Δεχόμαστε επίθεση!». Αντιαεροπορικές σειρήνες μπερδέυονται με τις καμπάνες των εκκλησιών. Σύννεφα δακρυγόνων απλώνονται ανάμεσα στους τοιχους των σπιτιών, καθώς αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση προσπαθούν να απωθήσουν τους εξεγερμένους.

Δεν πρόκειται για μια εμπόλεμη ζώνη, αλλά για μια μικρή πόλη έξω από την Αθήνα. Και ενώ η μάχη γίνεται για τη δημιουργία ενός χώρου ταφής των σκουπιδιών, το σκηνικό εκφράζει τον μεγάλο θυμό της Ελλάδας για την καταρρακωμένη της οικονομία.

Καθώς η ανεργία καλπάζει και η λιτότητα δαγκώνει όλο και πιο πολύ, η διάθεση των πολιτών είναι εξαιρετικά τεταμένη –όλο και πιο έντονα σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην εξουσία. Μερικοί αρνούνται να πληρώσουν αυξημένα διόδια και εισητήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς και υπάρχει αυξανόμενο κύμα επιθέσεων και ύβρεων εναντίον των πολιτικών από ψηφοφόρους.

Ο θυμός είναι πιο προφανής στην Κερατέα, μια πόλη περίπου 15.000 κατοίκων, 50 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας που φαίνεται να έχει ξεφύγει εντελώς εκτός ελέγχου. Η απόπειρα του κράτους να αρχίσουν οι εργασίες για μια προγραμματισμένη χωματερή σε ένα κοντινό λόφο, τον Δεκέμβριο, εξώθησε τους ντόποιους να βάλουν φωτιά στα οχήματα κατασκευής και να ορθώσουν μαζικά μπλόκα στην λεωφόρο που παρακάμπτει την πόλη και οδηγεί προς την πρωτεύουσα.

Είναι μια μάχη που έχει ενώσει την πόλη –από το δήμαρχο και τον παπά, μέχρι τους μαγαζάτορες, τους αγρότες τους δασκάλους και τους νεαρούς.
H συνέχεια στο:tsantiri

Σχόλια