24 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


Ευθεία αγωνιστική αντιπαράθεση των συνδικάτων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της κυβέρνησης ξεκινά από τη Δευτέρα, μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις αποφάσεις που πάρθηκαν και απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις και μειώνουν τους μισθούς στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η αντιπαράθεση κορυφώνεται την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου με τη γενική απεργία. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε για την Τρίτη τρίωρη στάση εργασίας σε ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Από σήμερα ώς την Πέμπτη πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες απεργίες σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Την Τρίτη και την Πέμπτη έχει οριστεί 24ωρη απεργία, ενώ για τις άλλες μέρες έχουν αποφασιστεί στάσεις εργασίας. Σήμερα, η στάση εργασίας των ΜΜΜ ξεκινά στις 10 το πρωί και σταματά στις 4 το απόγευμα, ενώ την Τετάρτη τα μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν για λίγες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις για τη γενική απεργία.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι, με απεργία Τρίτη και Τετάρτη, ενώ από τη Δευτέρα προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα που σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι "το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης αποτελεί την ταφόπλακα στη λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας και κατακρεουργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων της" και προσθέτουν ότι "φαίνεται πως η κυβέρνηση υποχωρώντας πλήρως στη θέληση της τρόικας προωθεί την εξαφάνιση της τράπεζας".

"Αυτόνομη Παρέμβαση": Παιδική χαρά το Μνημόνιο 1 σε σχέση με το Μνημόνιο 2

"Το Μνημόνιο 1 μοιάζει 'παιδική χαρά' σε σχέση με το Μνημόνιο 2, που αρχίζει να υλοποιεί με τα γνωστά αισχρά και χυδαία εκβιαστικά διλήμματα της 'πτώχευσης' και του κινδύνου για μη εκταμίευση της 4ης δόσης το γνωστό τρίδυμο: νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τρόικα, ΣΕΒ και μεγαλοεργοδότες" υπογραμμίζει η "Αυτόνομη Παρέμβαση".

Παράλληλα, σημειώνει ότι "οι αποφάσεις για τις συλλογικές συμβάσεις και τις ΔΕΚΟ έρχονται ως οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει και εξαφανίζει τα πάντα, διαπομπεύει τους εργαζόμενους φτωχοποιώντας τους με έναν τρόπο αδιανόητο, αναδιανέμει ρεβανσιστικά τον πλούτο σε όφελος του κεφαλαίου. Η μαζική, ενωτική και μαχητική συμμετοχή στη γενική απεργία αποτελεί την πιο υπεύθυνη στάση όλων μας μπροστά στις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι".

Σχόλια