2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ:ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Του Απόστολου Βολιώτη,μέλους Δ.Σ συλλόγου γονέων Δευτέρου Γυμνασίου Γέρακα

Τα χάλια της δημόσιας παιδείας καλά κρατούν.Για πάνω από οκτώ χρόνια στο δεύτερο γυμνάσιο Γέρακα παίζεται το ίδιο έργο.

Η ίδια απαράδεκτη κατάσταση επαναλαμβάνεται χωρίς έλεος για τα παιδιά της πρώτης γυμνασίου και η οποία έχει φέρει τους γονείς σε έξαλλη κατάσταση.Αναφέρομαι στο πρόβλημα της απουσίας διδασκαλίας του μαθήματος των μαθηματικών για τα τέσσερα τμήματα της πρώτης τάξης.

Ο Σεπτέμβρης έφυγε και τα παιδιά δεν έχουν διδαχθεί καθόλου μαθηματικά λόγω της απουσίας συγκεκριμένης καθηγήτριας η οποία για λόγους υγείας απουσιάζει παντελώς.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων με την υποστήριξη των γονέων έχει κάνει πολλές ενέργειες προς την διεύθυνση του σχολείου η οποία δηλώνει αδυναμία να λύσει το πρόβλημα.

Όταν το 2008 αναλάβαμε,κάναμε συντονισμένες ενέργειες και κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς προς το πρώτο Γραφείο εκπαίδευσης και τη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής,Μετά από μήνες καταφέραμε τότε και λύσαμε προσωρινά το ζήτημα.

Δυστυχώς εφέτος επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο σκηνικό,που κρατάει πολλά χρόνια.Ηδη έχουμε κινητοποιηθεί με παρόμοιες ενέργειες προς το νέο διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Καπέλα ο οποίος δηλώνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος καθηγητής σε όλη την Αν. Αττική και δεσμεύτηκε ότι σύντομα το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά.

Ωστόσο οι μαθητές ακόμα δεν έχουν διδαχθεί μαθηματικά ούτε μία ώρα και οι γονείς κάθονται σε αναμένα κάρβουνα.Οπως δε πληροφορηθήκαμε, παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία της περιφέρειας.

Αν πάρουμε υπόψη μας τα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό και τα εργασιακό που επιβλήθηκαν από τη τρόικα και το Δ.Ν.Τ καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί στο χώρο της παιδείας τα επόμενα χρόνια।

http://dirizpro-gerakas.blogspot.com/2010/10/2.html

Σχόλια