Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια ανοιχτή συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη» την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρί

1. ΔΗΜΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

3. ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΠΟΡΟΥΣ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αυτό το τρίπτυχο θέσεων εμφανίστηκε στην πρώτη συγκέντρωση της δημοτικής μας παράταξης «Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη» ο επικεφαλής Θόδωρος Γκοτσόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού.

Ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος κάλεσε τους κατοίκους της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, να γυρίζουν σελίδα στις 7 Νοεμβρίου στο νέο Δήμο Παλλήνης. Σημείωσε ότι η περίφημη «μεταρρύθμιση» του «Καλλικράτη» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση σημαντικών κοινωνικών παροχών, όπως η Παιδεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και η Υγεία και στον διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό των δημοτικών τελών.

Τόνισε ότι με το μνημόνιο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 3 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία (2011-20013) τους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι δήμοι να αντιμετωπίσουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, καθώς ήδη οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης,

Ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος υπογράμμισε ότι «οι δημότες πρέπει να αποκρούσουν αυτή την τραγική εξέλιξη» και εάν ο ίδιος εκλεγεί θα μπει μπροστά στους αγώνες μαζί με όλους τους κατοίκους του νέου δήμου, προκειμένου να διεκδικήσει λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα. «Είναι η ώρα να υπάρξει ένας δήμος που δεν θα κάνει μόνο χρηστή διαχείριση, αλλά θα κινητοποιεί τους κατοίκους ώστε όλοι μαζί να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα όπως είναι η αποχέτευση», για την οποία υπογράμμισε ότι θα πρέπει να λυθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και είναι έτοιμος να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το ποια είναι η λύση για το νέο Δήμο Παλλήνης.

Παράλληλα ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος τόνισε ότι την ώρα της οικονομικής κρίσης ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος «να αναπτύξει ένα δίκτυο αλληλεγγύης για τους κατοίκους της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης που θα υποστούν τις συνέπειές της» και άσκησε δριμεία κριτική στον νυν δήμαρχο Γέρακα για την αναδιάρθρωση του προσωπικού που ετοιμάζει στο νέο Δήμο και τον κάλεσε να δεσμευτεί ότι «δεν θα απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος, τη στιγμή που ήδη δήμος έχει έλλειψη προσωπικού».

Επακολούθησε συζήτηση,
αναπτύχθηκε προβληματισμός
και έγιναν προτάσεις από διάφορους
ομιλητές.



Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν: Ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Μερτίρης, ο Φώτης Προδρομίδης από την ΑΕΚΑ Ανθούσας, ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Δημήτρης Παπαθεοδώρου, ο αντιπρόεδρος του Κρόνου Γέρακα, Κώστας Λάμπρου, ο οικολόγος Θόδωρος Παπαπαύλου και πολλοί κάτοικοι της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης।












Ρεπορτάζ:Γ.Ματθαίου

Σχόλια