Βίντεο > Όλη η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες



«Η αίσθηση μου είναι ότι οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου  στις Βρυξέλλες.
 «Οχι μόνο φεύγουμε πιο αισιόδοξοι, αλλά και πεπεισμένοι ότι υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης και συνεννόησης μέσα στο δύσκολο πεδίο που ονομάζεται ΕΕ».
Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της επανεπιβεβαίωσαν ότι σέβονται την τήρηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε αυτό συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει η 5η αξιολόγηση, δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα, ως προς μεταρρυθμίσεις και ξεκαθαρίστηκε ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση της λίστας μεταρρυθμίσεων ενώ συζήτησαν για τα θέματα διαδικασίας. 
Αναφορικά με θέματα πολιτικής οι συναντήσεις θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα θα υπάρχουν αποστολές μόνο για συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών.

«Η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Βασικά σημεία από τη συνένευξη Τύπου του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Παρασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια