Θρήνος και συγκίνηση στην κηδεία του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη [ΦΩΤΟ] Θρήνος

Θρήνος και συγκίνηση στην κηδεία του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Συνοδευόμενος από γονείς, συγγενείς, φίλους αλλά και πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Κρήτης και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ο φοιτητής κηδεύτηκε στο κοιμητήρι του χωριού Σελλί, στον τόπο καταγωγής του πατέρα του, στο Ρέθυμνο. 

Στο μικρό χωριό γράφτηκε λοιπόν ο επίλογος της τραγικής ιστορίας του Βαγγέλη που συγκλόνισε τη χώρα. Στην Κρήτη μετέβησαν πολίτες από πολλά μέρη της χώρας. Υπολογίζεται ότι πάνω από 2000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία. Οι φίλοι του Βαγγέλη και πολλοί άλλοι νέοι κρατούσαν λευκά τριαντάφυλλα και φορούσαν λευκές κορδέλες. Η μητέρα του κάποια στιγμή δεν άντεξε και λιποθύμησε.Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ρεθύμνης Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Σιωπηλή πομπή από τα Ιωάννινα

Η πομπή του Βαγγέλη ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 14.00 από τα Γιάννενα. Το βράδυ λίγο μετά τις 20.00 επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Στο λιμάνι βρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι για να αποχαιρετίσουν το φοιτητή. Ήταν κυρίως νέοι που μετείχαν στην ομάδα αναζήτησης και δεν σταμάτησαν να ψάχνουν έως ότου βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη. 

Το πλοίο αναχώρησε από τον Πειραιά στις 21.00 το βράδυ. Τουλάχιστον 30 συγγενείς συνόδευαν τη σορό του φοιτητή. Το ίδιο βαρύ ήταν κλίμα και στο λιμάνι της Σούδας, όπου  από νωρίς ήταν συγκεντρωμένοι, με δάκρυα στα μάτια, φίλοι, συγγενείς αλλά και απλός κόσμος.

Λουλούδια στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης στα Ιωάννινα


> tvxs

Σχόλια