Το 80% στηρίζει τη διαπραγματευση στο 87% η δημοτικότητα Τσίπρα


 Έρευνα της Public Issue για την "Αυγή"

- Το 81% θεωρεί θετική την εικόνα της νέας κυβέρνησης
- Στο 73% η καταλληλότητα Τσίπρα για την πρωθυπουργία
- Στο 75% οι θετικές γνώμες για τον Γιάνη Βαρουφάκη
- Στο 86% το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας
- Καλύτερες μέρες για την οικονομία εκτιμούν τώρα οι πολίτες
- Στο 24% η δημοτικότητα Σαμαρά, μόλις στο 12% η καταλληλότητά του για την πρωθυπουργία
- Μόλις στο 16% οι θετικές γνώμες για τη Ν.Δ., στο 74% οι αρνητικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΑΚΟΣ
 
Ιστορικών διαστάσεων πολιτική μεταβολή δείχνουν τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Public Issue για την "Αυγή", που διεξήχθη στο διάστημα 12-17 Φεβρουαρίου. Η θετική εικόνα της κυβέρνησης και η στήριξη των πολιτών στους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους είναι σχεδόν καθολική ξεπερνώντας το 80%, ενώ το ίδιο συμβαίνει και το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, που νιώθουν οι πολίτες κατά τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Μετά το πρώτο δείγμα γραφής του πρωθυπουργού, η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα και η καταλληλότητά του για την πρωθυπουργία έχουν εκτοξευθεί φτάνοντας στο 87% και στο 73% αντίστοιχα.

Η θετική εντύπωση για την κυβέρνηση φτάνει στο 81% ενώ για την αντιπολίτευση το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 16%. Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση είναι μόλις στο 11% ενώ για την αντιπολίτευση εκτοξεύονται στο 74%! Συντριπτικά ποσοστά συγκεντρώνει η έγκριση στους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που φτάνει στο 80% έναντι 13% που διαφωνούν.

Σημαντική αλλαγή δείχνουν και τα ευρήματα για το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, που εκτοξεύεται στο 86%, ενώ μόλις το 13% δεν αισθάνονται υπερήφανοι.

Η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα έχει αυξηθεί κατά 42 ποσοστιαίες μονάδες και φτάνει στο 87%, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία η ανατροπή είναι επίσης μεγάλη καθώς το ποσοστό φτάνει στο 73% και είναι αυξημένο κατά 41 μονάδες. Αντιθέτως η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά έχει υποχωρήσει στο 24% και είναι μειωμένη κατά 19 μονάδες, ενώ και η καταλληλότητά του για την πρωθυπουργία υποχωρεί στο 12% από το 45% που ήταν προεκλογικά. Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι οι αρνητικές γνώμες για τον αρχηγό της Ν.Δ. φτάνουν στο 74% στοιχείο που δείχνει ότι η αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις μετά τις εκλογές.

Διανάστε περισσότερα εδώ

Σχόλια