ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΛΥΒΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: 300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 
ΠΡΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΛΥΒΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΗΜΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Με θέμα τη "λύση και εκκαθάριση της εταιρείας", θα συνεδριάσει η  γενική συνέλευση των μετόχων μετά από κάλεσμα της διοίκησης της "Hellenic Steel" (Εταιρεία Χάλυβος Θεσσαλονίκης). Η συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας στον Διαβατά Θεσσαλονίκης και αν επιλεγεί η εκκαθάριση της εαταιρείας τότε οι 272 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτή, θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Σημειώνεται πως την πλειοψηφία των μετοχών της ελληνικής εταιρίας (77,12%) κατέχει η ιταλική χαλυβουργία ILVA SPA , ενώ συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση , μια γερμανική εταιρία και δύο ελληνικές τράπεζες.

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στα σχέδια για εκκαθάριση της εταιρείας και καταγγέλουν ότι η κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει πλήρως για την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χαλυβουρικό κλάδο. Ζητούν, μάλιστα, από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρία ILVA (η οποία τελεί από τον Ιούνιο του 2013 υπό καθεστώς κρατικής επιτροπείας), ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρίας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις που δεν θα έχουν ως συνέπεια να πεταχτούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχόλια