20.000€ για την ενθρόνιση Μητροπολίτη (10.000 για το γεύμα)

Εν όψει εκλογών, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης αποφάσισε να τιμήσει τον νέο Μητροπολίτη, σπαταλώντας 20.000€ για μία μεγαλοπρεπή εκκλησιαστική φιέστα, πληρωμένη εξ ολοκλήρου από τους δημότες.
 
Την ώρα που τα κονδύλια προς τους δήμους της χώρας συρρικνώνονται δραματικά, τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια εξακολουθούν να σπαταλούν τις εισφορές των πολιτών με τον ίδιο τρόπο, που συνήθιζαν εδώ και χρόνια.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ο δήμος της Κατερίνης που στις 29 Μαρτίου αναλαμβάνει τον λογαριασμό για την ενθρόνηση του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης, Γιώργο Χρυσοστόμου.

Η κεντρική τελετή ενθρόνισής του πραγματοποιείται παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, καθώς και Αρχιερέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτή η τελετή όμως δεν είναι η μόνη. Μέσα σε μία εβδομάδα, ο μητροπολίτης ενθρονίστηκε τουλάχιστον τρεις φορές και μάλιστα όπως διαβάζουμε στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων ΔΟΓΜΑ κάθε φορά εμφανιζόταν με καινούριο φρεσκοραμμένο (σ.σ. μερικών χιλιάδων ευρώ) άμφιο.

Η Κατερίνη ζει μεγάλες μέρες, που θυμίζουν...Ιράν.


Τις προηγούμες ημέρες (στις 11/3), το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε αποφασίσει να τιμήσει τον νέο Μητροπολίτη, καλύπτωντας δαπάνες ύψους 20.000 ευρώ με ΦΠΑ για την κεντρική τελετή ενθρόνισής του, «επειδή πρόκειται για ένα σημαντικό πνευματικό και ιστορικό γεγονός για την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή».

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, όπως διαβάζουμε στην απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, η παραπάνω προβλεπόμενη δαπάνη αναλύεται ως εξής: 

Διαβάστε περισσότερα> thepressprojec

Σχόλια