ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ» ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ, 10:00π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (Ιθάκης 12, Γέρακας)

ΝΕΡΟ, ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Το τελευταίο διάστημα χιλιάδες δημότες λάβαμε προειδοποιητικές επιστολές από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, οι οποίες απειλούν με λήψη αναγκαστικών μέτρων (δέσμευση ΑΦΜ, κατασχέσεις κ.λπ.) για οφειλές –μικρές ή μεγάλες– των λογαριασμών ύδρευσης.

Οι καταναλωτές απειλούνται ακόμα και με τη στέρηση αυτού του δημόσιου και ανεκτίμητου αγαθού όπως είναι το νερό. Παρότι τα μέτρα επιβάλλονται από το μνημόνιο και το υπουργείο Οικονομικών ο Δήμος Παλλήνης φέρει μεγάλη ευθύνη για κενά και παραλείψεις στην μέτρηση και τη χρέωση:

1.       Η αποστολή λογαριασμών καθυστερεί 12-14 μήνες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει επαλήθευσή τους ενώ είναι άγνωστο πότε και αν γίνονται μετρήσεις. Εάν οι μετρήσεις ήταν ακριβείς πώς σε αρκετές περιπτώσεις ο Δήμος προέβη στην μείωση του οφειλομένου ποσού;

2.       Οι λογαριασμοί αποστέλλονται με μεγάλη καθυστέρηση ή δεν αποστέλλονται ποτέ, λόγω αναγνωρισμένου κι από τον Δήμο προβλήματος με τα ΕΛΤΑ της περιοχής μας.

3.       Η μη αποστολή τους έχει ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη εξόφλησή τους με την επιβάρυνση των προβλεπόμενων υπέρογκων πλέον προσαυξήσεων.

4.       Ακόμα και εκεί όπου ο δήμος προβλέπει οικονομικό διακανονισμό θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν όλοι οι συμπολίτες μας είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο. Οι δόσεις βάσει νόμου δεν μπορούν να είναι μικρότερες των 100 €.

5.       Εδώ και μερικούς μήνες ο δήμος έχει παραχωρήσει την τεχνική κάλυψη (βλάβες, νέα έργα κ.λπ.) σε ιδιώτη. Αυτό, ίσως, να είναι και το πρώτο βήμα ιδιωτικοποιήσεων ενός κοινωνικού αγαθού ζωτικής σημασίας. Είναι χρέος μας να το αποτρέψουμε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΝΕΡΟΥ. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ, 10:00π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (Ιθάκης 12, Γέρακας)

Σχόλια