ΣΥΡΙΖΑ> Τέλος ο Καρυπίδης, «στον αέρα» ο Βουδούρης


Στην άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μια εκρηκτική συνεδρίαση.
 
Το διαζύγιο με τον αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό αστέρα της Κοζάνης επιχειρείται πάντως να είναι σε ήπιο κλίμα, καθώς η Πολιτική Γραμματεία διαμηνύει ταυτόχρονα ότι δεν συμφωνεί με τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον του από διάφορες πλευρές.

Πρόκειται, προφανώς, για μια προσπάθεια, ώστε να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε σύγκρουση με τον κ. Καρυπίδη, αλλά και να μην εκτεθούν περισσότερο όσοι τον επέλεξαν και τον πρότειναν ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο Οδυσσέας Βουδούρης, την υποψηφιότητα του οποίου άφησαν ουσιαστικά «στον αέρα» τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Ο προβληματισμός για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην περιφέρεια από τις οργανώσεις του κόμματος ήταν έντονος και είναι χαρακτηριστικό ότι ένθερμα τον υπερασπίστηκε μόνο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Βούτσης, ο οποίος και θεωρείται ο αρχιτέκτονας της συνεργασίας με την ομάδα βουλευτών, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Στελέχη της Αριστερής Πτέρυγας επέμειναν στη διαφωνία τους με την υποψηφιότητα, τονίζοντας ότι οδηγεί στη συντριβή και ότι πολιτικά είναι ένα πταίσμα η περίπτωση Καρυπίδη, μπροστά στην περίπτωση Βουδούρη!

«Χωρίς κέρδος κέρατα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Στάθη Λεωτσάκου, στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας. Προειδοποίησε, δε, ότι το πρόβλημα θα το βρει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες και πρότεινε να ληφθεί τώρα μία λυτρωτική απόφαση, για να μην βρεθεί το κόμμα να τα μαζεύει την άλλη εβδομάδα.

Αντιρρήσεις και επιφυλάξεις έντονες εξέφρασαν και στελέχη της ΑΝΑΣΑ, που ανήκουν στην προεδρική πλειοψηφία. Ο Πάνος Λάμπρου τόνισε ότι είναι υπέρ της πολιτικής συνεργασίας με τις δυνάμεις αυτές, αλλά όχι με τον τρόπο που προωθείται. Οι κύριες Μάνια Μπαρζέφσκι και Ελένη Σωτηρίου ζήτησαν να επανεξεταστεί το θέμα υπό την οπτική των αντιδράσεων.

Στην Κουμουνδούρου καταφθάνουν αποφάσεις τοπικών οργανώσεων, που ζητούν αλλαγή υποψηφίου. Μάλιστα, όλες οι οργανώσεις που συνεδρίασαν αυτές τις ημέρες έλαβαν αρνητική απόφαση για τον κ. Βουδούρη, ενώ κάποιες, όπως η Νομαρχιακή της Κορίνθου, έστειλαν και εγγράφως την απόφασή τους.

Η λιτή ανακοίνωση για Καρυπίδη

Με μία λιτή ανακοίνωση, η Πολιτική Γραμματεία γνωστοποίησε την απόφασή της ως εξής: «Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για τη θέση του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας. Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτηση άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η ΚΠΕ μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις».

πηγή

Σχόλια