«Γαλάζιο» χρώμα στην κομπίνα του Οίκου Ναύτου> Η 46 χρονη γυναίκα, ήταν αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας


Η 46χρονη υπάλληλος, η οποία φέρεται ως επικεφαλής της σπείρας που έβαζε χέρι στον δημόσιο κορβανά, ήταν αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας και εμφανίζεται να ρυθμίζει πώς θα περάσουν μέχρι και διατάξεις νομοσχεδίων

Των Κατερίνας Κατή – Μαρίας Δήμα

Σοκαριστικές τηλεφωνικές συνομιλίες, που, πέραν της ποινικής φύσεως της υπόθεσης για την οποία έπιασε δουλειά ο «κοριός» της ΕΥΠ, αναδεικνύουν και μια άλλη διάσταση, τουλάχιστον ηθική, που αφορά τις επιλογές των προσώπων τα οποία καταλαμβάνουν θέσεις στο πλευρό κυβερνητικών στελεχών, περιλαμβάνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη μεγάλη κομπίνα στον «Οίκο Ναύτου».

Κι αυτό γιατί από τις συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καταδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ο ηγετικός ρόλος που είχε στην εγκληματική οργάνωση μια 46χρονη γυναίκα, υπάλληλος του Οίκου Ναύτου, η οποία όμως ήταν αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και εμφανίζεται εξαιτίας και των διασυνδέσεών της «να λύνει και να δένει» σε καίριες δημόσιες υπηρεσίες.

«Ελυνε και έδενε»

Η εν λόγω υπάλληλος, που με απύθμενο θράσος μιλά με τους συνεργούς της και ρυθμίζει τις… λεπτομέρειες για την είσπραξη της μίζας από δωράκι… ενός εκατομμυρίου ευρώ (κλεμμένου από τον δημόσιο κορβανά), το οποίο θα έκαναν σε κλινικάρχη, για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες του στον Οίκο Ναύτου, εμφανίζεται να κανονίζει ακόμα και το πώς θα περάσουν διατάξεις σε… νομοσχέδια, αλλά και να τακτοποιεί ζητήματα «υπουργικών φίλων».

Μιλάει σε συνεργούς της για υπουργούς της κυβέρνησης, ακόμα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος «μου το είπε εμένα, ο Οίκος Ναύτου θα μείνει», ενώ πουλώντας και… μούρη σε γυναίκα συνεργό της, λέει σε μια συνομιλία της κομπάζοντας: «Μπήκα μέσα στον Αρβανιτόπουλο και του λέω θα σας γ… το κέρατο, δεν καταλαβαίνω τίποτα».

Ακόμα, η γυναίκα αυτή, η Τζ. όπως καταγράφεται, που πλέον αντιμετωπίζει σωρεία κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή, μιλώντας με άλλο πρόσωπο στο τηλέφωνο, εκφράζει και την ανησυχία της για το πώς θα περάσει ένα νομοσχέδιο:
 
Τζ.: Να σου πω, με τον ΜΙΛΤΙΑΔΗ μίλησες καθόλου;

Π.: Οχι. Γιατί;

Τζ.: Για να δούμε τι έχει γίνει με το νομοσχέδιο. Και πώς θα το βάλουμε μέσα…

Π.: Τι πώς θα βάλουμε μέσα;

Τζ.: Οπως το θέλουμε εμείς ή όπως το θέλουν οι άλλοι;

Π.: Τώρα δεν μίλησα, έκανα τις παρατηρήσεις, θα δούμε. Θα μιλήσω…

Τζ.: Για μίλα.

Π.: Θα μιλήσω με τον ΘΑΝΑΣΗ.

Τζ.: Αααα ωραία, κοιμάται και ονειρεύεται αυτός, θα έχουμε θέμα.

Π.: Ποιος Θανάσης ρε;

Τζ.: Ο Θανάσης ο Μ…

Π.: Οχι ρε τον Μ….

Τζ.: Με ποιον;

Π.: Με τον Θανάση τον νομικό του σύμβουλο.

Τζ.: Αααα τον Δ…;

Π.: Οχι ρε, τον Θανάση σου λέω.

Τζ.: Ποιον Θανάση;

Π.: Που είναι νομικός σύμβουλος στον Βαρβιτσιώτη.

Τζ.: Α, δεν τον ξέρω εγώ αυτόνε.

Π.: Ο Π…
 
Τζ.: Α; Ο Π… Αυτός είναι νομικός του σύμβουλος;

Π.: Ναι ρε.

Τζ.: Και εγώ νόμιζα τον Μ… και λέω τι μου λέει τώρα.

Π.: Οχι, έχει μία γκόμενα από κάτω που του δίνει εκεί τις εντολές και τα φτιάχνει.

Τζ.: Α, εντάξει, άντε έλα παιδί μου, γεια.

Είχαν στα σκαριά νέα απάτη

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στις Αρχές μετά από καταγγελία του κλινικάρχη, ο οποίος, κατά την προανακριτική του κατάθεση, υποστηρίζει ότι πριν καν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη «κομπίνα», το κύκλωμα οργάνωνε… την επόμενη.

«Αυτοί -λέει χαρακτηριστικά- όπως μπήκαν στο γραφείο μου ξεκίνησαν μία συζήτηση για να πληρωθώ εκ νέου χρήματα από Ταμεία για τα οποία έχω ήδη πληρωθεί, δηλαδή να «ξεκινήσουμε» ακόμα μία παράνομη πληρωμή όπως η προηγούμενη».

Προσθέτει δε: «Τους ενημέρωσα πως το μόνο Ταμείο από το οποίο έχω εισπράξει χρήματα είναι το Ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Τότε ο Σ. Γκ. με ρώτησε ποιο ήταν το ποσό της προηγούμενής μου πληρωμής. Του απάντησα περίπου 1,3 εκατομμύριο και εκείνος κάνοντας σχετικό μορφασμό μού έδειξε ότι ενθουσιάστηκε με το ύψος του ποσού. Μου είπε ότι θα μιλήσει με κάποιους ανθρώπους και ότι υπάρχει καλή πιθανότητα να πληρωθώ εκ νέου για τις οφειλές που είχα πληρωθεί ήδη από το Ταμείο».

Από τις συνομιλίες των ίδιων των εμπλεκομένων αποδεικνύεται πως είχαν έτοιμη την κλοπή του δημόσιου χρήματος με χρήση εικονικών παραστατικών, γιατί «βιάζονταν» να τελειώσουν επειδή «είχαν υποχρεώσεις». Αποδεικνύεται όμως και η ροπή τους στο έγκλημα καθώς έψαχναν και για άλλη κομπίνα. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι στην κατοχή κάποιων από τους έξι συλληφθέντες βρέθηκαν από περίστροφο και σιδηρογροθιά μέχρι και ναρκωτικά.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σπαρταριστές τηλεφωνικές συνομιλίες στη δικογραφία

Ενδεικτικές για τη γενικότερη συμπεριφορά του «κομματόσκυλου της Συγγρού», όπως η ίδια η Τζ. αυτοπροσδιορίζεται, είναι και οι παρακάτω συνομιλίες:

Θ.: Η Θ. είμαι από το γραφείο του διοικητή του ΟΓΑ.

Τζ.: Τι κάνεις;

Θ.: Καλά. Να σε ρωτήσω γι” αυτά τα τρία που μου έδωσες. Είναι του υπουργού; Αυτά τα τρία, τον τίμιο Σταυρό το…

Τζ.: Ναι, είναι γνωστός. Να σου στείλω και χαρτί άμα θέλεις.

Θ.: Οχι. Απλά ο διοικητής με ρώτησε.

Τζ.: Ναι, παιδί μου.

Θ.: Είναι του υπουργού, έτσι; Πώς τον λένε τον ιδιοκτήτη;
 
Τζ.: Κ…. (Αναφέρεται το όνομα του κλινικάρχη). Να σου στείλω και χαρτί;

Θ.: Να μου στείλεις, θα σε πάρει και ο διοικητής.

Τζ.: Εννοείται. Εχουμε έναν κοινό φίλο πες του του διοικητή, τον Γ. Μ.

Θ.: Τον Μ. Εντάξει, θα του το πω.

Τζ.: Να με πάρει τηλέφωνο όποτε θέλει.
 
Θ.: Εντάξει, γεια.

Μιλάει με τον κλινικάρχη (21.10.2013)

Τζ.: Είχαμε να τελειώσουμε το νομοσχέδιο και γίνεται πανικός, κόλαση.

Θ.: Τι νομοσχέδιο;

Τζ.: Ο Οίκος Ναύτου παίρνει άλλη μια υπηρεσία και το ΓΕΝΕ και γίνεται κόλαση, κατάλαβες;

Πήγαν να μας τη φέρουν, εντάξει, το γλιτώσαμε, όλα μαζί, αλλά να πας στον πρόεδρο να συνεννοηθείς και πώς θα το γράψεις εσύ και πώς θα το γράψει ο πρόεδρος. Καταλαβαίνεις τι έγινε…

Θ.: Ποιος είναι ο πρόεδρος τώρα ρε συ;

Τζ.: Ο Χ.Π. Πάρα πολύ φίλος, κομματικός φουλ.

Κομματάρχης, στη Συγγρού. Μαζί είμαστε, καλό παιδί.

Θ.: Τον ξέρεις;

Τζ.: Κολλητός μου φίλος. Τι θέλεις, παιδάκι μου, ό,τι θέλεις από τον Χ.

Θ.: Αμα θέλω κάτι θα μιλήσω με σένα.

Τζ.: Μπράβο, ή αυτός ή εγώ είμαστε κολλητοί και πώς να το πω, κομματόσκυλα.

Θ.: Εντάξει ρε, ό,τι είναι, πάρε τηλέφωνο.

 Σχετικό Θέμα:

Σε αργία οι εμπλεκόμενοι για τον «Οίκου Ναύτου»


πηγή> efsyn

Σχόλια