«Οι λαοί του νότου θα φέρουν τη μεσογειακή άνοιξη»

"Πριν από τριάντα εννιά χρόνια η δημοκρατία επέστρεψε στην Πορτογαλία. Λίγο μετά επέστρεψε στην Ισπανία. Σήμερα τριάντα εννιά χρόνια μετά χρειάζεται μια μεγάλη ριζική αλλαγή στον Ευρωπαϊκό Νότο. Η επιστροφή της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Η κοινή πάλη των λαών για μια νέα μεσογειακή άνοιξη, που θα διώξει τα βάρη της λιτότητας από τους λαούς και θα βγάλει τους λαούς από αυτό τον ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων και θα ξαναφέρει τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή", δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πορείας στη Λισσαβόνα για την επέτειο από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων στις 25 Απριλίου του 1974.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας: "Το μήνυμα της παρουσίας μας σήμερα εδώ είναι ότι οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου μπορούν να νικήσουν εάν καταφέρουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.


Έχουμε κοινές ρίζες, κοινή διαδρομή, πρόσφατη κοινή ιστορία και μπορούμε να έχουμε και κοινό μέλλον, αγώνων και επιτυχιών. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην είναι μόνο τα κόμματα της αριστεράς του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο να βγούνε στο προσκήνιο.

Όπως στην Ελλάδα έτσι πολύ σύντομα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και στην Ιταλία, να ωριμάσουν οι συνθήκες για μεγάλες πολιτικές αλλαγές. Για μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λαών".

periodista

Σχόλια