Δελτίο Τύπου Συλλόγου Φοιτητών Λευκάδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση Δ.Σ προς φοιτητές, αρμόδιους φορείς και πολίτες Λευκάδας.




Σύμφωνα με το σχέδιο “Αθηνά” πολλά ΤΕΙ από τις αρχές του Φλεβάρη μάθαμε πως θα συγχωνευτούν με άλλες σχολές. Ο κ.Αρβανιτόπουλος υποστήριξε την άποψη του, λέγοντας πως επιθυμεί να δυναμώσει τα πτυχία των σπουδών μας. Τα δικά μας τμήματα στην Λευκάδα μη πληρώντας τις κατάλληλες προυποθέσεις σύμφωνα με το σχέδιο “Αθηνά”, τα στέλνουν, Άρτα το Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και το Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και στην Οικονομία στην Άρτα ή κατ'επιλογήν στην Ηγουμενίτσα. 

Καταργώντας έτσι το αντικείμενο σπουδών μας. Αχρηστεύει τα πτυχία μας και τα όνειρά μας. Πριν λίγες μέρες έσκασε νέα βόμβα με τις διορθώσεις του αρχικού σχέδιου “Αθηνά”. Κάθετως πλέον στις απόψεις του ο κ.Αρβανιτόπουλος κρατάει το σχέδιο “Αθηνά” ως έχειν κάνοντας μερικές τροποποιήσεις. Επιθυμεί να αφήσει το Ιόνιο χωρίς σχολές. Καταργεί το δικαίωμα της παιδείας. Η Κεφαλονιά χάνει 3 τμήματα από τα 4.

Η Ζάκυνθο κρατάει μία από τις 2 σχολές που σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο “Αθηνά” αυτά που ήταν εξ' αρχής να μείνουν τώρα φεύγουν. Βλέπουμε πλέον πως οι τροποποιήσεις γίνονται σύμφωνα με πολιτικοοικονομικά συμφέροντα.

Το ΕΠΔΟ υπάρχει στην Λευκάδα εδώ και 9 έτη και το ΤΠΤ εδώ και 4 έτη. Αναρωτήθηκε ο κ.Αρβανιτόπουλος πόσα χρήματα έχασαν οι γονείς μας στηρίζοντας τις επιλογές μας από την ημέρα που ήρθαμε στο νησί;

Διαθέτουμε μεγάλο και ακριβό εξοπλισμό στα εργαστήρια ο οποίος ανέρχεται στις 600.000 €. Δεν θεωρούμαστε μεγάλο τμήμα, ωστόσο ξεπρνάμε τους 580 ενεργούς φοιτητές στο ΕΠΔΟ και τους 108 ενεργούς φοιτητές στο ΤΠΤ. Αυτά συντελεσαν τα τελευταία δύο χρόνια στην μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί από το εκπαιδευτικό προσωπικό (μόνιμο και έκτακτο) προκειμένου οι σπουδές μας να ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης (όπως έχουν προταθεί από διεθνείς οργανισμούς). 


Αποτέλσμα η αναγνώριση του προϊσταμένου ως ενός από τους πέντε πιο επιτυχημένους φοιτητικούς σύμβουλους του IEEE (στην περιφέρεια Ευρώπη-Αφρική-Μέση Ανατολή). Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί ερευνητικές ομάδες οι οποίες θεραπεύουν τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων μας, δημοσιεύοντας και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας τους σε διεθνή συνέδρια, επιστημονικά περιοδικά και fora.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι εφαρμόσιμα άμεσα στην τοπική κοινωνία, έχοντας ήδη δημιουργήσει 1) εφαρμογή υποστήριξης της Πυροσβεστικής της Λευκάδας, 2) εφαρμογές (προς ολοκλήρωση) για το νοσοκομείο Λευκάδας, 3) σύστημα GIS υποβοήθησης λήψης απόφασης για την εφαρμογή πολιτικών σε τοπικό επίπεδο βάσει των γεωγραφικών και οικονομικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής, 4) συστήμα χαμηλού κόστους προβολής πολυμέσων, 5) πρωτοποριακή εφαρμογή διαδραστικής βιτρίνας, και 6) εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για την αγορά της Λευκάδας.



Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα συστηματικής και προγραμματισμένης ανάπτυξης του ιδρύματος από το μόνιμο προσωπικό, σε συνεργασία με διεθνείς τεχνολογικούς και οικονομικούς οργανισμούς (π.χ. IEEE) καθώς και με εταιρίες-ηγέτες στην παγκόσμια αγορά (Microsoft, Apple). Οι δραστηριότητες μας δεν περιορίζονται μόνο στην έρευνα αλλά και στη διάχυση της γνώσης μέσω της οργάνωσης ημερίδων (εδραίωση του θεσμού Open Coffee στα Ιόνια Νησιά, συμμετοχή στο Global Entrepreneurship Week), workshops (υπό την αιγίδα διεθνών τεχνολογικών κοινοτήτων π.χ. IEEE Consumer Electronics Society) τα οποία αποτελούν πιλότο για την εφαρμογή τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και συμμετοχής των φοιτητών σε διεθνείς διαγωνισμούς (π.χ. Google Android Hackathon 2011 – καταλαμβάνοντας ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ στην Ελλάδα, Microsoft Hackathon 2012 κ.ο.κ.).

Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί με κόπο σε μόλις ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, χάρη στη δημιουργική διάθεση ερευνητών και φοιτητών, με μηδενικό κόστος για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και υπηρετώντας την δημόσια και δωρεάν παιδεία, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία ένα φάρο γνώσης και διαλόγου.

Τα πτυχία μας θεραπεύουν τις ανάγκες των εφαρμογών στην ΤΟΜΗ της Πληροφορικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΠΔΟ) και στην ΤΟΜΗ της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΤ). Η αλλαγή του γνωστικού μας αντικειμένου θα έχει σαν αποτέλεσμα η άρτια εξειδίκευση που αποκτούμε από τις σπουδές μας να υποβαθμιστεί και να στερήσει από την κοινωνία τις υπηρεσίες άρτια εκπαιδευμένων τεχνολόγων – επιστημόνων, συρικνώνοντας ταυτόχρονα την αγορά που μπορεί να αποροφήσει την δοκιμαζόμενη από την ανεργία νεολαία.

Το αντικείμενο σπουδών μας αποκτά μεγάλη αξία στις μέρες μας, αφού ζούμε σε έναν τεχνοκρατικό κόσμο, όπου όλα συσχετίζονται με την Τεχνολογία και την Πληροφορική.


Το Ίδρυμά μας έχει καταφέρει, και στα δύο τμήματα, να εκπαιδεύσει τους φοιτητές του σε άξια καταρτισμένους μελλοντικούς επαγγελματίες στο συνδυασμό διαφορετικών επιστημών.

Οι σπουδές μας αποτελούν πηγή πλούτου για το μέλλον. Αν οι φοιτητές μεταφερθούν, το νησί χάνει το μεγαλύτερο ποσό εσόδων της χειμερινής περιόδου. Το ίδιο θα συμβεί σε όλα τα νησιά του Ιονίου, με αποτέλεσμα να χαθεί η ζωντάνια που τους έχουμε προσφέρει. Η οικονομία των νησιών θα μαραζώσει, τα μαγαζιά θα κλείσουν, δεν θα υπάρχουν νοίκια. 


Η ΤΟΠΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΌΣΟ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ!!!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

07/03/2013


> lefkadanews

Σχόλια