Πάντζας σε Βαρβιτσιώτη:Θα σας "μαζέψει" όλους ο Τσίπρας



Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση της δεξιάς με το γνωστό σε όλους πλέον αυταρχικό ύφος προσπαθεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη διαστρεβλώνοντας λεγόμενα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. 

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, που είχε θέμα να ενημερωθούν οι Βουλευτές όλων των κομμάτων σχετικά με το πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά, λοιδορήθηκε και παραποιήθηκε μέσω Twitter η τοποθέτηση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργου Πάντζα στην Επιτροπή, από τον Βουλευτή – πολιτικό τζάκι - της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μέσω Twitter αναφέρει ότι ο κ. Πάντζας με την τοποθέτησή του στην Επιτροπή επιτέθηκε και προσέβαλε τον Πρύτανη του Καναδικού Πανεπιστημίου που διδάσκει με τεράστια επιτυχία νέα Ελληνικά, παρακινώντας μάλιστα τον ‘’Αλέξη’’, όπως αναφέρει, να μαζέψει τους Βουλευτές του.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, γιατί όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Πάντζας όχι απλά δεν επικρίνει το έργο του Πανεπιστημίου αλλά το επικροτεί. Συγκεκριμένα ανέφερε ο Βουλευτής:

«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τους αξιότιμους Πρέσβεις καθώς και τους αξιότιμους καθηγητές και όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ προκειμένου να μας ενημερώσουν για την δράση και το πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά. Έχω όμως μια απορία… Για να μην παρεξηγηθώ, αυτή η απορία δεν έχει να κάνει με την ουσία της σημερινής συζήτησης αλλά ούτε να υποβαθμίσει το έργο και την προσφορά του εν λόγω Πανεπιστημίου..»

Αντίθετα ο κ. Πάντζας στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση αναφέροντας τα εξής:

«Θέλω, να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου θέτοντας ένα ζήτημα αρχής και δημοκρατικής λειτουργίας της Επιτροπής μας και του Κοινοβουλίου. Έχω μια απορία που σχετίζεται με την λειτουργία της Επιτροπής αλλά και κατ' επέκταση με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και των Επιτροπών του. Για να μην παρεξηγηθώ, αυτή η απορία δεν έχει να κάνει με την ουσία της σημερινής συζήτησης αλλά ούτε να υποβαθμίσει το έργο και την προσφορά του εν λόγω Πανεπιστημίου. 

Συγκεκριμένα, απευθύνομαι σε σας κύριε Υφυπουργέ, δεν κατανοώ τον λόγο που συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή όταν δεν συνεδρίασε για σοβαρά θέματα που αφορούν την παιδεία και τον πολιτισμό, όπως όταν φέρατε από την πίσω πόρτα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα μέσω του franchise και των ιδιωτικών κολεγίων, που αντί να συζητηθεί ξεχωριστά η διάταξη αυτή στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων προτιμήσατε να απαλλαγείτε από την κοινωνική και πανεπιστημιακή κατακραυγή, εισάγοντας την προς ψήφιση μαζί με τα υπόλοιπα καταστροφικά μέτρα για την ελληνική κοινωνία.

Αναρωτιέμαι ποια συμφέροντα εξυπηρετήσατε με αυτήν την ενέργεια, όπως επίσης αναρωτιέμαι για ποιον λόγο η κυβέρνηση από τη μια προβάλλει το έργο ενός ιδιωτικού φορέα και απασχολεί την Επιτροπή ενώ από την άλλη υποβαθμίζει την δημόσια παιδεία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ακυρώνοντας την Βουλή. Αν θέλετε, κύριε Υπουργέ τοποθετείτε σε αυτά γιατί δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να σας βλέπουμε στη Βουλή..»

Όσο αφορά τώρα στο έργο του Πανεπιστημίου ο κ. Πάντζας έθεσε τα εξής ερωτήματα:

«Έρχομαι τώρα στο θέμα της σημερινής μας συζήτησης και αυτό που θέλω να ρωτήσω το εξής. Από τη στιγμή που το πρόγραμμα του πανεπιστημίου Simon Fraser περιλαμβάνει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, θέλω να ρωτήσω πώς διασφαλίζεται η επιστημονικότητα αυτών των προγραμμάτων, καθώς και η σωστή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και κυρίως πως είμαστε σίγουροι ότι τα προγράμματα αυτά δεν παραποιούν και δεν αλλοιώνουν την ιστορία μας. 

Αυτό το ρωτάω γιατί υποτίθεται πως οι εκπαιδευόμενοι καθηγητές της βορείου Αμερικής θα μεταλαδαμπεύσουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία στον κόσμο. Ελπίζω ότι η ελληνική γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας θα παραμείνουν ως έχουν χωρίς καμία αλλοίωση.»

Είναι σαφές λοιπόν ότι το έργο του εν λόγω Πανεπιστημίου όχι απλά δεν κατακρίθηκε από τον Γιώργο Πάντζα αλλά αντίθετα επικροτήθηκε. Αυτό που κατακρίθηκε όμως είναι το έργο και οι πρακτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης οι οποίες έχουν ακυρώσει το Κοινοβούλιο και έχουν καταστρέψει την Ελληνική κοινωνία. Ένας από τους κύριους εκφραστές αυτών των καταστροφικών πολιτικών είναι και ο μνημονιακός Βουλευτής της ΝΔ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Έχουμε να συστήσουμε στον κ. Βαρβιτσιώτη εάν ‘’αδυνατεί’’ να παρακολουθήσει μία συζήτηση σε μία επιτροπή να συμβουλεύεται τα πρακτικά της Βουλής προτού τοποθετηθεί.

Επίσης ο κ. Πάντζας έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Όσο για τη γλώσσα μας κ. Βαρβιτσιώτη την γνωρίζω καλύτερα από εσάς διότι στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου είχα την τιμή να με διδάξουν ο Αλέξης Μινωτής, η Καίτη Παξινού, ο Δημήτρης Χόρν, ο Άγγελος Τερζάκης, ο Γιώργος Γληνός, ο Θάνος Κωτσόπουλος, ο Αλέξης Σολομός, καθηγητές πανεπιστημίου και πολλοί άλλοι. Όσο για το ‘’Αλέξη μάζεψέ τους’’ κ. Βαρβιτσιώτη να ξέρετε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ‘’μαζέψει’’ όλους εσάς που χρεοκοπήσατε την Ελλάδα, διαλύσατε την Διοίκηση και ο λαός μας σήμερα ζει ημέρες γερμανικής κατοχής.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.

Δ/νση: Βασ. Σοφίας 2, Μέγαρο Βουλής των Ελλήνων 10021, Αθήνα

Τηλ: 2103708387 , Fax: 2103708391

gpantzas@parliament.gr

www.facebook.com/giorgos.pantzas

www.facebook.com/gpantzas

www.twitter.com/gpantzas

www.youtube.com/user/gpantzas 

Σχόλια