Ρε με τι μαλάκες έχουμε μπλέξει....

Έχουν πάθει πλάκα στην τρικολόρε κυβέρνηση, προσπαθούν με χίλιους τρόπους να κάνουν τον λαό να επαναστατήσει και αυτός κάθεται στον καναπέ και μαλακίζεται με τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας που προέρχονται από καλά πληροφορημένη πηγή, ακούστηκε από τα χείλη υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους να λέγεται σε συναδέλφους του η φράση.

«Ρε με τι μαλάκες έχουμε μπλέξει, τι άλλο πρέπει να τους κάνουμε για να επαναστατήσουν, μόνο το κεφάλι δεν τους έχουμε πάρει και αυτοί δεν αντιδρούν με τίποτα.

Διαβάστε παρακάτω την είδηση όπως την άφησαν να διαρρεύσει από το υπουργείο οικονομικών.

Δεν πρόκειται για πλάκα είναι πέρα για πέρα αληθινή!!......
Πρόταση Στουρνάρα επιβολής νέου φόρου που θα αποφέρει 2 δισ. ευρώ!

Επιβολή νέου φόρου που θα αποφέρει 2 δισ. ευρώ προτεινε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο φόρος αυτός θα ανέρχεται στα 150 ευρώ και θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα για ελεύθερους επαγγελματίες ακόμη και σε αυτά που ενοικιάζουν.

Τα 150 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν οριζόντια λογική, αφού δεν θα σχετίζονται με την περιουσιακή κατάσταση όσων θα κληθούν να πληρώσουν. Η άποψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ότι με αυτό το μέτρο «σκοτώνεται η προοπτική του εθνικού φορολογικού σχεδίου».

Ο Γ. Στουρνάρας ανέλυσε το φορολογικό μέτρο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφασή ή να απορριφθεί.

Ο Ε. Βενιζέλος επίσης επανήλθε στην σύσκεψη στο παλιότερο αίτημά του να εφαρμοστούν τα μέτρα σε δύο διετίες. Σε περίπτωση που στην πρώτη διετία επιτευχθεί ο στόχος σε σχέση με το έλλειμμα, τότε να περιοριστούν τα μέτρα που προβλέπονται για τη δεύτερη διετία. Το θέμα αυτό μπήκε στην ατζέντα του Γ. Στουρνάρα, για να το συζητήσει με την Τρόικα το απόγευμα.  
Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν πως τα έσοδα από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα πρέπει να περιοριστούν στο αρχικό σχέδιο τον 6,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, από το οικονομικό επιτελείου διαμηνύουν προς τα κόμματα πως αυτά τα έσοδα δεν θα πέσουν κάτω από οχτώ, ενώ στενοί συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου εκφράζουν την ανησυχία τους πως οι περικοπές αυτές θα ανέβουν στα 9 δισ. ευρώ.

Στα 8 δισ. ευρώ περικοπών, σύμφωνα πάντα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβάνεται το εισοδηματικό έσοδο από την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

πηγή 

Σχόλια