“Η υφυπουργός Υγείας της ΔΗΜΑΡ Σκοπούλη έδωσε 300.000 ευρώ σε εταιρεία που χορηγεί τον σύζυγό της”!

Αρχισε τις απευθείας αναθέσεις η Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ
Μια καταγγελία για σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση έρχεται στο φως. 

Εμφανίζεται η υφυπουργός υγείας να αναθέτει σε φαρμακευτική “δουλεία” ύψους 300.000 ευρώ.

Γίνεται λόγος για περίεργες συμπτώσεις καθώς η φαρμακευτική εμφανίζεται χορηγός του συζύγου της επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Πρώτο Θέμα” την ώρα που ο μοριακός έλεγχος για το αίμα έχει ανακοινωθεί (και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες) από τον υπουργό κ. Σιαλμά πως θα γίνεται εντελώς δωρεάν η υφυπουργός κ. Σκοπούλη επιμένει στην ανάθεση και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό του ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε φαρμακευτική εταιρεία η οποία εμφανίζεται να χρηματοδοτεί επί σειρά ετών το έργο του συζύγου της, πανεπιστημιακού Χαράλαμπου Μουτσόπουλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Μουτσόπουλος έχει λάβει τα τελευταία χρόνια ποσά άνω των 360.000 ευρώ από την εν λόγω φαρμακευτική.

Συγκεκριμένα το 2006 15.000 ευρώ, το 2007 έλαβε 60.000 ευρώ, το 2008 άλλα 50.000 ευρώ, το 2009 140.000 ευρώ και από 50.000 ευρώ τα δύο επόμενα χρόνια.

Κάποιοι θέτουν και ηθικό ζήτημα καθώς εκτός του ότι ο κ. Μουτσόπουλος υπήρξε και πρόεδρος του ΕΟΦ, ενώ εμφανίζεται να χρηματοδοτείται το επιστημονικό του έργο από συγκεκριμένη φαρμακευτική.

Η υφυπουργός ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει ότι αφού έγινε διαπραγμάτευση με τους δυο διαθέσιμους προμηθευτές η επιτροπή του ΕΚΕΑ κατέληξε στην αγορά των αντιδραστήρων που απαιτούνταν.

πηγή

Σχόλια