"20 δισ. 'κρυμμένα' ευρώ στην Εβλετία οι Έλληνες"

Περισσότερα από 20 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι καταθέσεις που έχουν «κρύψει» Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (TJN) Τζον Κρίστενσεν, ο οποίος ταυτόχρονα εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος των
κεφαλαίων αυτών δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία.

«Οι Έλληνες έχουν κρύψει στην Ελβετία 20 δισ. ευρώ» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, ενώ περιγράφει τη φοροδιαφυγή σαν «βόμβα» στα θεμέλια της οικονομίας, συμβουλεύοντας την Αθήνα να εξουδετερώσει τους φορολογικούς παραδείσους ζητώντας ενίσχυση των «διαδικασιών ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, συνεχίζει, οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους λόγω της εύκολης πρόσβασης (Βρετανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν), ενώ θεωρεί επίσης, ότι μια συμφωνία με την Ελβετία - όπως αυτή της Γερμανίας - δεν θα είχε αποτέλεσμα, καθώς οι λογαριασμοί, για να φορολογηθούν θα πρέπει να είναι ονομαστικοί ενώ η πλειονότητα των δικών μας καταθέσεων ανήκουν σε ονόματα εταιρειών off shore.

Σχόλια