Με αλλαγές ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Με σημαντικές αλλαγές ως προς τα πρόστιμα, τους χρόνους καταβολής των δόσεων κ.ά. ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων και την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που ενσωματώθηκαν στο νομοθέτημα:

- Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι το Δεκέμβριο την πρώτη δόση αντί εντός οκτώ μήνες, που ίσχυε αρχικά.
- Αυξάνονται οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 24 σε 30.
- Καταργείται η διάταξη που ρυθμίζει τον ακριβή αριθμό των ισόποσων δόσεων καταβολής και ο καθορισμός τους παραπέμπεται σε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.
- Μειώνονται περαιτέρω τα πρόστιμα για την «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων που κτίστηκαν πριν το 1983 με το συντελεστή να διαμορφώνεται από 0,2 σε 0,15.
- Καταργείται από τη δημοσίευση του νόμου κάθε διάταξη που επιτρέπει την κατ' εξαίρεση σύνδεση αυθαίρετων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας, και παύουν να ισχύουν βεβαιώσεις ή αποφάσεις που τυχόν έχουν εκδοθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί.
Επίσης, ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που ζητησε ο ΛΑΟΣ, το άρθρο 29 για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα.
Σε σύνολο 214 παρόντων βουλευτών, υπέρ της διάταξης ψήφισαν 198 βουλευτές ΠΑΣΟΚ ΝΔ, ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι) και 16 όχι (ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος Κ. Κιλτίδης).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
naftemporiki

Σχόλια