ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΥΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ 500.000 ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !! ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Ξεχείλισε και πάλι η πλατεία Συντάγματος από περισσότερους από 500.000 «Αγανακτισμένους». 

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, βιώνει σήμερα η Αθήνα. Ορμητικό αλλά ειρηνικό πλήθος πολιτών κατακλύζει την καρδιά της πρωτεύουσας.

Μπροστά από τη Βουλή τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών..
Άμεση ήταν οι αντίδραση των διαμαρτυρομένων, οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά στις αστυνομικές δυνάμεις, που είναι παρεταγμένες πίσω από αυτά.
Οι "Αγανακτισμένοι" της Ελλάδας παρευρίσκονται για 12η συνεχή μέρα στις κεντρικές πλατείες της χώρας
Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκε - όπως κάθε βράδυ- πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, κρατώντας σημαίες και πανώ.
Εμμένουν στο σύνθημα, ''Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε'', το οποίο τείνει να γίνει αξίωμα στα χείλια των εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων.
Και πάλι οι πολίτες έχουν μαζί τους κατσαρόλες και σφυρίχτρες, εντείνοντας τις διαμαρτυρίες τους 
Δεν λείπουν οι σημαίες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, καθώς επίσης όπως επίσης και σημαίες της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Υεμένης.
Οι νέοι άνθρωποι έδωσαν βροντερό ''παρών'', αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή τους ότι, η γενιά του καναπέ και των 500 ευρώ, δεν είναι άβουλα υποκείμενα που δέχονται κάθε απόφαση παθητικά.

Διεκδικούν -όπως γράφουν στα αναρτημένα πανό- «Πραγματική Δημοκρατία τώρα».

Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Ξενοφώντος. Παράλληλα, κλειστές είναι οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ερμού και Ακαδημίας μέχρι την οδό Αμερικής.


Η πανευρωπαϊκή συνάντηση είναι διαδικτυακή. Προβάλλεται μέσω Ίντερνετ και στην αντίστοιχη κατάμεστη πλατεία της Ισπανίας, την Πλάθα Ντελ Σολ. «Η δική σας συγκέντρωση δείχνει πιο δυναμική από τη δική μας» αναφέρει Ισπανός «αγανακτισμένος» στο Facebook. «Είμαστε διαφορετικοί, αλλά ενωμένοι» σχολιάζουν οι Έλληνες ακτιβιστές.

Ορισμένοι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα σημαδεύουν με πράσινο λέιζερ τις τηλεοπτικές κάμερες, που είναι στημένες στα μπαλκόνια φωνάζοντας ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Το Σύνταγμα είναι εκεί. Και σε περιμένει. Όχι για πάντα, όμως.


Σχόλια