ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ !!

Το ενδεχόμενο να προστεθούν τα αγροτικά μπλόκα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης από την ερχόμενη εβδομάδα προβληματίζει τα συναρμόδια υπουργεία. Το κυριότερο στοιχείο προβληματισμού έγκειται σύμφωνα με κυβερνητι- κά στελέχη στο ενδεχόμενο να επικρατήσει η εντύπωση ότι φουντώνει το κύμα αντίδρασης από τα χαμηλά κοινωνικά κλιμάκια, το οποίο θα μπορούσε να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τους επόμενους μήνες.

Στην κυβέρνηση μιλούν ήδη (διά του αρμοδίου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη ) για ανεξήγητες και μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις, καθώς οι αγρότες του Προμαχώνα έχουν ήδη............... προαναγγείλει την κάθοδό τους στα μπλόκα από την ερχόμενη Δευτέρα. Επιπλέον, στο παρασκήνιο επισημαίνεται από κυβερνητικές πηγές ότι οι αντιδράσεις είναι υποκινούμενες από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ανησυχία της κυβέρνησης έγκειται και σε έναν επιπλέον κίνδυνο: τη δημιουργία και διασπορά εντυπώσεων και εικόνων αναταραχής στη χώρα κατά το διάστημα παραμονής της τρόικας, η οποία από την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει έναν νέο κύκλο ελέγχων εν όψει της αποδέσμευσης της 4ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Σχόλια