ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας συζητήθηκε, ύστερα από πέντε χρόνια, το θέμα του στρατοπέδου Λάμπρου της Κάντζας με θετική για τους κατοίκους εισήγηση, που είναι η μη τσιμεντοποίησή του.

Αναμένεται η σχετική απόφαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το στρατόπεδο Λάμπρου περίπου 75 στρεμμάτων είναι μια μοναδική πράσινη έκταση γεμάτη πολλά όμορφα αιωνόβια δέντρα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χαρακτηρισμένη από το ΓΠΣ της πόλης ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων και πρασίνου, αποτελεί δε πάγιο αίτημα η απόδοσή του στο Δήμο.

Το 2005 το υπουργείο με αυθαίρετη ενέργειά του προχώρησε στη δημοπράτηση κατασκευής διαμερισμάτων στη συγκεκριμένη έκταση, επιχειρώντας την τσιμεντοποίησή του Άμεσα η τότε δημοτική αρχή με επικεφαλής τον υποφαινόμενο αντέδρασε, πολιτικά μεν προκαλώντας την ενιαία παρέμβαση των όμορων δήμων (Γλυκά Νερά, Παιανία) και της Νομαρχίας, νομικά δε με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης αλλά και τη διακοπή των οικοδομικών δραστηριοτήτων με δικαστική απόφαση στο τέλος του 2006

Η διεκδίκηση σαφής, ούτε ένα τετραγωνικό τσιμέντου στην πράσινη όαση του στρατοπέδου, απόδοση στους κατοίκους.

Ατυχώς – και ενώ εκκρεμούσε το δικαστήριο – η υπό τον κ Σπύρο Κωνσταντά διοίκηση του Δήμου, το Μάρτιο του 2007, επιχείρησε μετά από διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έναν καταστροφικό συμβιβασμό που έδινε το δικαίωμα στο υπουργείο να κατασκευάσει τα διαμερίσματα, παραχωρώντας στο Δήμο τμήμα του στρατοπέδου. Αυτό έγινε ενώ γνώριζε ότι το δικαστήριο θα μας δικαίωνε. Η σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης και των κατοίκων απέτρεψε αυτή την άσχημη τροπή διασώζοντας το χώρο.

Η προχθεσινή δικαστική εξέλιξη είναι ένα πρώτο πολύ θετικό βήμα για τη διατήρηση της πράσινης όασης της Κάντζας. Επόμενο άμεσο καθήκον η απαίτηση από τη νέα δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου της μεταβίβασής του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικά νέες απόπειρες τσιμεντοποίησής του.

Η μεγάλη οικιστική και οικονομική ανάπτυξη επιβάλλει τη διατήρηση ως «κόρης οφθαλμού» των τελευταίων μεγάλων ελεύθερων χώρων της περιοχής. Ιδιαίτερα για τις δημόσιες εκτάσεις, καμία διαπραγμάτευση, κανένας συμβιβασμός. Οι πολίτες αυτής της περιοχής πρέπει να επαγρυπνούν.

Πετύχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ο αγώνας συνεχίζεται.

Θόδωρος Γκοτσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Παλλήνης


Θεόδωρος Γκοτσόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη»

http://anatolikiattikinews।blogspot।com/2010/09/blog-post_1736।html

Σχόλια