ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΤΟ ΙΚΑ!!


Δηλαδή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο διορισμένος στο ΙΚΑ υπάλληλός της, θα αρχίσουν να κάνουν -λέμε τώρα- τη δουλειά για την οποία τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Το αν θα έχουμε εκλογές τον Νοέμβριο, ας μην το βάλω στο παιχνίδι



Δεν πρόλαβε να αναλάβει νέος διοικητής του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος και άρχισε τα γνωστά από το παρελθόν: τότε που διέπρεπε μαζί με άλλους ιμιτασιόν γενειοφόρους και μυστακοφόρους στο παραμύθι, στο μπλα μπλα όπως οι ίδιοι το βάφτισαν και στη συναλλαγή με ό,τι ίσαμε το ’81 καταγγέλλανε ως φαύλο και επικίνδυνο για τον τόπο.

Αντί να κοιτάξει να δουλέψει άρχισε τις βαρύγδουπες δηλώσεις:

Τη μια, υποσχέθηκε ότι θα κατεβάσει 5 μονάδες την εισφοροδιαφυγή και από 30% που είναι σήμερα του χρόνου θα την πάει στο 25%. Αυτά τα νούμερα πού τα βρήκε; Ασε που θα μπορούσε με μια κίνηση να τσεκάρει τους μακρυχέρηδες: ας επιτρέψει σε εκπροσώπους των συνδικάτων να συμμετέχουν σε Κλιμάκια Ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ. Όχι να περιμένουν να καταγγείλει (και την άλλη μέρα να βρεθεί άνεργος) ο ανασφάλιστος εργαζόμενος.

Σε τρεις μέρες μετά από αυτές τις φοβερές δηλώσεις έστειλε «ξεκάθαρο μήνυμα ότι μετά τις 31 Οκτωβρίου δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο θέμα της εισφοροδιαφυγής».
Δηλαδή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο διορισμένος στο ΙΚΑ υπάλληλός της, θα αρχίσουν να κάνουν -λέμε τώρα- τη δουλειά για την οποία τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Το αν θα έχουμε εκλογές τον Νοέμβριο, ας μην το βάλω στο παιχνίδι.


Συνεχίζοντας το νέο μπλα μπλα του ο Ρ. Σπυρόπουλος μας λέει -θαρρείς και δεν το ξέραμε- ότι το συσσωρευμένο χρέος προς το ΙΚΑ από ιδιώτες και δημόσιες επιχειρήσεις φτάνει στα 8 δισ. ευρώ (μόνο;). Και στο αράουτ τα χρέη του Δημοσίου προς το ΙΚΑ.

Ο τύπος, που έχει περάσει και από το υπουργείο Εργασίας, απαξιοί να πει έστω και μια κουβέντα για το αν το προβληματικό για το ΓΑΠ και τη φαμίλια του (Λοβέρδους, Παπακωνσταντίνου και τροϊκανούς) ταμείο θα ήταν βιώσιμο, άρα δε θα χρειαζόταν να το βομβαρδίσουν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο Ρ. Σπυρόπουλος μας θεωρεί ηλίθιους και ενώ τα αφεντικά του έχουν κατακλέψει συνταξιούχους και εργαζόμενους, δηλώνει ότι «από την 1/1/2011, οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, γεγονός που θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος». Πότε, το 2046; Και θα πληρώνει ώς τότε το Δημόσιο; Τσίπα μηδέν;

Και μετά το δούλεμα, έρχεται η ώρα της αλήθειας: «Ως τον Οκτώβριο -λέει- υπάρχει θεσμοθετημένη η δυνατότητα όλων των επιχειρήσεων που οφείλουν προς το ΙΚΑ να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου για να ρυθμίσουν τις οφειλές».

Ξεχνά να πει πόσοι εργοδότες έκαναν … ουρές και επωφελήθηκαν ώς τώρα από τις ρυθμίσεις, δηλαδή τη χωρίς προκαταβολή εξόφληση των χρεών τους προς το ΙΚΑ σε 36 δόσεις. Ρύθμιση εξίσου άθλια και παράνομη με τις προηγούμενες, των προηγουμένων κυβερνήσεων, που ένα στόχο έχουν: να παρέχουν συγχωροχάρτια -διάβαζε ασφαλιστική ενημερότητα- στους εργοδότες που δεν καταβάλλουν στο ΙΚΑ τις εισφορές, όχι μόνο τις δικές τους, αλλά και των εργαζομένων, τις οποίες αντί να αποδώσουν τις έβαλαν στην τσέπη.

Μήπως αυτό είναι ποινικό αδίκημα; Ο πολλά βαρύς κ. Σπυρόπουλος ουδέν δηλώνει επ΄ αυτού. Στην πιάτσα όμως, οι εργοδότες, που απειλούν «να κλείσουν» αν τους αναγκάσουν να σεβαστούν τους νόμους και να καταβάλλουν εισφορές, απλούστατα περιμένουν τη νέα ρύθμιση (θα τους τα χαρίσουν όλα;) και απλούστατα δεν πληρώνουν τα χρέη τους.

Ο κ. Σπυρόπουλος, μέσα στα πολλά που λέει, κάνει λάθη: ομολόγησε ότι αφήνει τους μπαταξήδες ανέλεγκτους και ότι θα επιληφθεί του θέματος τον Νοέμβρη. Είναι πολύ να ζητήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (την αφορά πλέον) την επέμβαση εισαγγελέα όταν ο διοικητής του ΙΚΑ ομολογεί ότι συνεργεί σε παρανομία;

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ
www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=560569

Σχόλια