Ο "Καλλικράτης" δεν εξωραΐζεται .. καταργείται ...


- Αυτά τουλάχιστον έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια, και έδινε υπόσχεση στους πολίτες ότι με την έλευση του στην εξουσία, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα ήταν η κατάργηση του νόμου που "καταστρέφει κάθε έννοια αυτοδιοίκησης", "στενεύει την Δημοκρατία", "προωθεί τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων", "στραγγαλίζει την τοπική οικονομία" .. και άλλα πολλά...

- Ότι υποσχέθηκε και γα την απλή αναλογική, την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο, και όλα όσα έφεραν τον λαό στο πλάι του.


 Βέβαια μόλις ο λαός στάθηκε στο πλάι αυτής της κυβέρνησης, η κυβέρνηση άλλαξε στρατόπεδο. Πήγε απέναντι.


 Και κάπως έτσι τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που υπερηφανεύεται ότι ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των ΟΤΑ, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τη σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες.

«Δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο - τομή στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει περισσότερο έναν χαρακτήρα επιδιόρθωσης σημαντικών καθημερινών προβλημάτων», διευκρινίζει ο υπουργός Π.Σκουρλέτης, λες και αυτό είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα των 326 Καλλικρατικών Δήμων σε όλη τη χώρα.


 Ένα νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις λεπτομέρειες για το πως η "Αυτοδιοίκηση" θα καθαρίζει με ασφάλεια τα πεζοδρόμια, θα ανάβει σωστά τα φώτα, θα εισπράττει τα Δημοιτικά τέλη.
 Καμιά αναφορά σε "αυτοδιοίκηση", καμιά αναφορά σε αυτό που λέει το Σύνταγμα, καμιά αναφορά σε θέσεις, υποσχέσεις, δεσμεύσεις, υποχρεώσεις της Αριστεράς σε αυτό που ονόμασε "βάθεμα και πλάτεμα της Δημοκρατίας".


 Διαδικαστικά θέματα, συμπληρωματικές διατάξεις σε ένα νόμο που σβήνει έναν πυλώνα της Δημοκρατίας και τον παραδίδει στους μεγαλοεργολάβους.


 Ακόμα και για θέματα που αφορούν τον τόπο τους, οι Δήμοι δεν αποφασίζουν .. γνωμοδοτούν .. και οι αποφάσεις λαμβάνονται αλλού.


 Είτε  είναι για τις ανεμογεννήτριες στη Πάρο, είτε για ανέγερση γηπέδων, εμπορικών κέντρων, ξενοδοχειακών μονάδων, εκμετάλλευση του υπεδάφους και του ορυκτού πλούτου, των λιμανιών, των  αεροδρομίων, των παραλιών, της θάλασσας, των υποδομών μια πόλης.


 Εκτός από τον Καλλικράτη, ούτε και αυτή η κυβέρνηση βέβαια εξωραΐζεται.
 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ !

Γ.Π.


πηγή

Σχόλια