Ο στρατός πραγματοποιεί ασκήσεις καταστολής πλήθους;

 Από "tsak-giorgis"

Πάρα πολύ σοβαρή η καταγγελία που έκανε το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος και εντελώς αμήχανη η απάντηση που δόθηκε από τους αρμοδίους μέσω «Στρατιωτικών πηγών» .

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Φαντάροι που υπηρετούν στο 523 Τ.Π. στην Κοζάνη κατάγγειλαν ότι υπάρχει εντολή να γίνονται μυστικές στρατιωτικές ασκήσεις ώστε αν χρειαστεί οι ένοπλες δυνάμεις να αναλαμβάνουν να καταστείλουν εργατικές κινητοποιήσεις. (Εδώ η σχετική καταγγελία). 


Οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν μετά απ’ αυτή την καταγγελία στην παρακάτω ανάρτηση του «Σπάρτακου»:


Θρασύδειλη απάντηση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην καταγγελία για "ανακατάληψη εργοστασίου" από το στρατό!

Για μια ακόμη φορά εξαιρετικά θρασύδειλη ήταν η στάση του Πενταγώνου απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Πρόκειται για μια ευθυνόφοβη στάση που επιχειρεί να προφυλάξει το πολιτικό προφίλ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αυτό μεταφράζεται στην συγκατοίκηση στο Υπουργείο Άμυνας, του «αριστερού» ΑΝΥΕΘΑ Βίτσα και του ηγέτη των ακροδεξιών υπερεθνικιστών ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

Έτσι λοιπόν στην καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, από τους συναδέλφους φαντάρους που υπηρετούν στο 523 Τ.Π. στην Κοζάνη και αφορά την Στρατιωτική Άσκηση που διεξήχθη μυστικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, την Τετάρτη 14/10, στην οποία συμμετείχαν και στρατιώτες από τη μόνιμη δύναμη του στρατοπέδου, με σενάριο την ανακατάληψη του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ,οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’! 

Αυτά ήταν τα λόγια του υποδιοικητή του στρατοπέδου, που επιχείρησε  εύγλωττα να περιγράψει την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κυρίως να αποδείξει ποιος είναι πλέον ο εχθρός του ελληνικού κράτους, ποιον στοχοποιούν τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αναφέρονται στην στρατιωτική αντιμετώπιση Ασύμμετρων Απειλών!

Δεν απάντησε επίσημα ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ούτε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας.

Η απάντηση που δόθηκε μέσω του σαϊτ onalert.gr αφορούσε «Στρατιωτικές πηγές» που υποστηρίζουν «ότι τέτοια σενάρια ασκήσεων είναι συνηθισμένα κι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση του προσωπικού και τίποτα παραπάνω»!!!

Αλήθεια, τι εννοούν οι ανώνυμες στρατιωτικές πηγές;
Πότε έγινε ξανά στο παρελθόν αντίστοιχη άσκηση;
Τι σημαίνει ότι «τέτοια σενάρια ασκήσεων είναι συνηθισμένα κι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση του προσωπικού και τίποτα παραπάνω»!

Δηλαδή τι παραπάνω να σημαίνει από το ότι οι στρατιώτες διατάχθηκαν  να στραφούν ένοπλα και να συγκρουστούν «με ταραχοποιούς», δηλαδή με εργαζόμενους που παλεύουν για το δικαίωμα στην εργασία και αξιοπρεπή ζωή, με κοινωνικά κινήματα που αμφισβητούν το νέο γύρο του άγριου ξεπουλήματος που προβλέπει το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κλαίγοντας υποκριτικά για την εργασιακή-κοινωνική καταστροφή που προκαλεί, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος;

Δεν Ψαρώνουμε στις παραπλανητικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε άλλη αποστολή πέραν του πεδίου δράσης τους», γιατί τις ακολούθησαν οι επόμενες δημόσιες τοποθετήσεις του ηγέτη των ΑΝΕΛ, τις οποίες αξιολογούμε σε συνδυασμό με τις συνολικές και κοινές πολιτικές αποφάσεις των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών».

Το φωνάζει ο Π. Καμμένος από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: «Οι σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις, τόσο μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όσο και στην περιφέρειά της, καταδεικνύουν ότι η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να διαχωριστεί απολύτως μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής. Η αστάθεια, που εκτείνεται σήμερα από την Ουκρανία μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, που κυκλώνει την Ευρώπη, συνιστά μία απειλή για το εμπόριο, τις ενεργειακές οδούς, τον τουρισμό, την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Αστάθεια, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο με απρόβλεπτες συνέπειες στην εσωτερική ασφάλεια, την ασφάλεια δηλαδή των πολιτών, και κατ' επέκταση την τόσο απαραίτητη, για τους καιρούς μας, κοινωνική συνοχή».

Τα λέμε αυτά όχι μόνο γιατί τρεις (3) Επίτιμοι Αρχηγοί Επιτελείων έχουν δηλώσει δημόσια ότι τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, σε τουλάχιστον τρεις (3) περιπτώσεις διατάχθηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να στρέψουν τον Στρατό εναντίον των κινημάτων!

Αλλά και γιατί ζήσαμε πρόσφατα την πρωτοφανή κλιμάκωση αυτής της απόπειρας με τη διεξαγωγή της  Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 –που  ελέγχει το πώς θα πολεμήσει το ελληνικό κράτος- με βασικό σενάριο  τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών» (μετανάστες, κοινωνικά κινήματα). Είχε προηγηθεί η Άσκηση Καταστολής Πλήθους στην Κω μετά τα δραματικά γεγονότα στην Κάλυμνο, όπου ο διοικητής ζήτησε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να μας στρέψει ένοπλους φαντάρους εναντίον των μεταναστών που είχαν μείνει νηστικοί-διψασμένοι-αιχμάλωτοι. Αλλά και αντίστοιχη άσκηση των υπερ-εθνικιστών των Λεσχών Εφέδρων που προετοιμάζονται για μάχες μέσα σε πόλεις.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι άξιος συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει και προετοιμάζεται   τον Στρατό να αντιμετωπίσει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας ως Δύναμη Καταστολής.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την συμμετοχή τους σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, στον πόλεμο κατά των Προσφύγων-Μεταναστών, στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών συναδέλφων που δηλώνουν την Άρνηση τους αγκαλιάζει πλέον 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές. Και εξαπλώνεται.

Καλούμε την Αριστερά, της οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταγγείλουν του πολεμικό-κατασταλτικό παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να συμβάλλουν αποφασιστικά και μαχητικά στην ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, την κρατική τρομοκρατία με μπροστάρη την αστική δικαιοσύνη και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Όσοι κάνουν βόλτες με τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων και εμπνέονται από το Εθνοσωτήριο έργο του Παττακού και της άθλιας κάστας ακροδεξιών αξιωματικών, ταυτόχρονα πρακτόρων της CIA, που πρωτοστάτησαν στην Χούντα του 1967, πρέπει να γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο εναέριο μεταφορικό μέσο αναδείχτηκε το ιδανικό μέσο φυγής στους αστούς πολιτικούς που επιχείρησαν να ταπεινώσουν και να μετατρέψουν σε δούλο, τον κόσμο της εργασίας.

To Πολυτεχνείο και η εξέγερση της νεολαίας έριξε την Χούντα των Συνταγματαρχών, άνοιξε το δρόμο της Μεταπολίτευσης.

Τα Πολυτεχνεία και οι κοινωνικοί αγώνες της εποχής μας είναι η απάντηση στα Μνημόνια, στην λαίλαπα της αντεργατικής και κατασταλτικής επίθεσης, στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της άρχουσας τάξης.

Έτσι ανατρέπεται ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμούς, έτσι ανοίγει ο δρόμος της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Σχόλια