Ξεκίνησε η δίκη για την «παρέλαση λαού» - Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη


Η Λαϊκή ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια, που αυτήν την ώρα ξεκίνησε η δίκη για την «Παρέλαση του λαού».
Μετά την 28ή Οκτωβρίου του 2011 πολίτες κατηγορήθηκαν και κλήθηκαν στα δικαστήρια επειδή συμμετείχαν στην «Παρέλαση του λαού». Σήμερα στις 10:00 ξεκίνησε η δίκη με συγκεντρωμένους πολίτες να δείχνουν συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια.
 «Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος όλων όσων συμμετείχαν στην «Παρέλαση του Λαού» στις 28/10/2011 στη Θεσσαλονίκη».
Διαβάστε ολόκληρη τηνανακοίνωση:
«Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται για πολλοστή φορά η δίκη της “ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”. Τέσσερα χρόνια το κράτος σέρνει στα δικαστήρια 10 αγωνιστές και αγωνίστριες για το “αδίκημα” της υπεράσπισης του δικαιώματος στην αντίσταση, στην κινητοποίηση και την διαδήλωση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται, να αντιστέκεται και να διαδηλώνει. Κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων του λαού θα μας βρει απέναντι.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους 10 διωκόμενους αγωνιστές. Με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου τέτοιου είδους πρακτικές κρίνονται ξανά επίκαιρες, απαραίτητες στην πάλη του λαού, των εργαζομένων, των φοιτητών, των ανέργων.
Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος όλων όσων συμμετείχαν στην «Παρέλαση του Λαού» στις 28/10/2011 στη Θεσσαλονίκη.
Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 10:00 για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα πολιτών και οργανώσεων να διαδηλώνουν».

Σχόλια