ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;


Το υπάρχον πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι ένα στυγνό κομματικό σύστημα. Λειτουργεί μόνο με κόμματα και δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτά.

Κανένας πολίτης, καμία προσωπικότητα, όσο αγαπητός και αν είναι στο λαό δεν μπορεί να θέσει
 υποψηφιότητα για να κριθεί, εκτός και αν ενταχθεί σε κάποιο κόμμα, κάτω από τις εντολές ενός κομματικού αρχηγού ή φτιάξει o ίδιος κόμμα που θα καλύπτει όλη τη χώρα και με την προϋπόθεση ότι θα ξεπεράσει το απαγορευτικό 3%, που αποτελεί εμπόδιο εισόδου «ανεπιθύμητων» προσωπικοτήτων στο κλειστό πολιτικό σύστημα


Εμείς όμως οι Έλληνες, στη νέα εποχή που μπαίνουμε, θέλουμε να κάνουμε μια στροφή προς τον άνθρωπο, προς τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τη συγκεκριμένη ανθρώπινη προσωπικότητα. Θέλουμε ένα πολιτικό σύστημα ανθρώπων και όχι κομματικών clubs διαφόρων συμφερόντων. Το παλιό πρέπει να πεθάνει.

Θέλουμε πολίτες ελεύθερους να συμμετέχουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Θέλουμε πολιτικούς αντιπροσώπους ανεξάρτητους από τους κομματικούς αρχηγούς και τα συμφέροντα που αυτοί εξυπηρετούν.

Όλα αυτά δεν είναι ουτοπία. Μπορούν να γίνουν αύριο το πρωϊ, αρκεί όλοι εμείς να ανοίξουμε τη σκέψη μας σε έναν νέο τρισδιάστατο πολιτικό κόσμο, μακριά από τη μονοδιάστατη ευθεία "αριστερά - δεξιά", που μας κλείνει σε συγκεκριμένα κομματικά μαντριά και μας μετατρέπει σε πολιτικά εμπορεύματα προς εκμετάλλευση.

Σχόλια