Zωή Κωνσταντοπούλου> Οι εκλογές βολεύουν το σύστημα Μαξίμου-δανειστών


Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε εκ νέου η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην τηλεοραση του ΣΚΑΙ.

«Αυτές οι εκλογές γίνονται για να εκκαθαριστούν αυτοί που αρνήθηκαν να υποταχθούν στα κελεύσματα των δανειστών. Το έντιμο και πρέπον απέναντι στον λαό ήταν να ζητησει ο Τσίπρας εντολή από το λαό πριν την ψήφιση του Μνημονίου. 
Οφειλε να αποταθεί παλι στο λαό. Αλλά κάποιοι ανέλαβαν όχι μονο να φέρουν το Μνημόνιο αλλά και να εκκαθαρίσουν κάθε ανάχωμα» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Οι εκλογές γίνονται για να βολευτούν το σύστημα Μαξίμου και το σύστημα των δανειστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλυθεί με ευθύνη του προεδρου της» πρόσθεσε επιρρίπτοντας ευθύνη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε αόριστο χρόνο, λέγοντας ότι μας συνέδεε σχέση εμπιστοσυνης και ειλικρίνειας, ενω με αιχμηρό τρόπο είπε ότι δεν είναι ανταλλακτικής φύσεως η ανάληψη του καθηκοντος της ως προέδρου της Βουλή. «Ηξερε καλά τις θεσεις μου. Οσα πρεσβεύω για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Δεν θα έκανα χατήρια της κυβέρνησης. Εκεινοι πρέπει να απαντήσουν αν άλλαξαν, αν δεν άντεξαν» σημείωσε.

Σε ότι αφορά τη συνεργασία της με την Λαϊκη Ενότητα επανέλαβε οτι θα συμπορευτεί ως ανεξάρτητη, ενώ ξεκαθάρισε οτι δεν διεκδικεί να είναι επικεφαλής κάποιου πολιτικού φορέα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ευρώ, είπε ότι το μείζον ερώτημα είναι αν  η ευρωζώνη θα συνεχίζει να παραβιάζει τους θεμελιώδεις κανόνες της και υπογράμμισε: Στο δίλημμα ευρώ ή Δημοκρατία, απαντώ Δημοκρατία , όπως και στο ζητημα Δραχμή ή Δημοκρατία, απαντώ Δημοκρατία.

Το Μνημόνιο σημαίνει καταδίκη των επόμενων πέντε γενεών, προσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει ότι έχει συμφωνηθεί κάποια λύση για το χρέος. Η κυβερνηση έχει υπαναχωρήσει. 

Σχόλια