Είσαι σίγουρα...γόνος πολιτικής οικογένειας , η σκέτος...γόνος ;

Ο βολευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκουλης Μητσοτάκης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:


Έχω δεχτεί πολλές κριτικές για το όνομά μου. Ίσως είμαι εκ των γόνων των πολιτικών οικογενειών ο πιο αδικημένος, αυτός που έπρεπε περισσότερο να αποδείξει ότι πραγματικά αξίζει. Το δέχομαι. Από εκεί και πέρα, ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν για τις απόψεις, για το βιογραφικό μου και για τις δυνατότητές μου. Ξέρω ότι ενδεχομένως ο πολιτικός συμβολισμός κάποιου ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί αυτοδημιούργητος είναι ισχυρός.


Δεν μπορώ να το αποκρούσω αυτό, γιατί δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που είμαι. Εγώ χρειάστηκε να δουλέψω δύο φορές πιο σκληρά στη ζωή μου για να αποδείξω τι πραγματικά αξίζω...

Συμπάσχουμε με το δράμα του αδικημένου από τη ζωή Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναρωτιόμαστε αν η υποψηφιότητα του υπηρετεί κάποιο σκοτεινό σχέδιο κυριαρχίας του Τσίπρα για τα επόμενα 30 χρόνια, γιατί αυτό θα συμβεί εάν τον κάνουν αρχηγό.

Οι διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ έχουν ξεκινήσει, τις άνοιξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη νέα βαριά ήττα του υποκόμματος στις εκλογές, με τους διεκδικητές να λαμβάνουν θέση, τα «μαχαιρώματα» να έχουν αρχίσει, όπως και η αναζήτηση συμμαχιών. 


Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου προβλέπεται από το καταστατικό να γίνει από τη βάση. Πολλά όμως μέλη της ΝΔ, δεν είναι σήμερα και ψηφοφόροι του κόμματος, καθώς υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μπορούν λοιπόν να χρησιμοποιήσουν την «ταυτότητα» της ΝΔ και να ψηφίσουν στις εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού. Επίσης, πολλοί που ψήφισαν στις εκλογές των τελευταίων ετών Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ, ως «καθαροί δεξιοί», που προέρχονται από τη ΝΔ, μπορούν να καταβάλουν το αντίτιμο, να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν για νέο αρχηγό. 


Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πώς οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα και τελικώς θα εκλέξουν το νέο πρόεδρο της ΝΔ. 


Κι αυτό γιατί πολλοί από τους 530.000 ψηφοφόρους από τους 800.000 που ψήφισαν στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές έχουν φύγει για …άλλα μέρη.


Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν υποψίες πως όποιος έχει να διαθέσει πάνω από 500.000 ευρώ, παίρνει και την αρχηγία.
Πολλοί υποψήφιοι χτίζουν τις συμμαχίες τους ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ. Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για την αρχηγία έχουν εκφράσει είτε επισήμως είτε ανεπισήμως οι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Πέτρος Τατούλης.


Είναι όμως δεδομένο πώς θα προκύψουν και άλλες υποψηφιότητες, όπως αυτές του Νίκου Δένδια ή της Όλγας Κεφαλογιάννη. Με μέλη ωστόσο της ΝΔ ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ οι υποψηφιότητες των κ.κ. Δένδια και Βορίδη συναντούν πολλές δυσκολίες.


Να ξεκαθαρίσουμε επίσης πώς, τόσο ο Πέτρος Τατούλης, όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κώστας Μπακογιάννης, ονόματα που έχουν ακουστεί, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ. Κι αυτό γιατί βάσει του Συντάγματος (άρθρο 56) εκλεγμένοι περιφερειάρχες δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για όσο διαρκεί η θητεία τους ακόμη και αν παραιτηθούν.


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη θέση του (πολλοί λένε ότι θα είναι υποψήφιος), ενώ κάποιοι άλλοι, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένουν στην επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά, κάτι που θέλει και ο ίδιος, προφανώς για να αποτελειώσουν τη ΝΔ.


Η ΝΔ αν θέλει να επιβιώσει και να αποκτήσει και πάλι δυναμική κόμματος εξουσίας θα πρέπει να επιλέξει ένα νέο-άφθαρτο πρόσωπο, το οποίο θα μπορεί να σταθεί και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι στιγμής αυτό το πρόσωπο παραμένει «άγνωστος Χ».
> ksipnistere


Σχόλια