Προσπαθεί να στήσει συγκυβέρνηση με Τσίπρα-Μεϊμαράκη! Ο Λαλιώτης (σε ρόλο πάτρονα) αρθρογραφεί και ...συνωμοτεί

Aπό το "PRESS-GR"
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Με ένα μακροσκελές άρθρο του υπό τον τίτλο "Ελπίδες ή λεπίδες;" συνοδεύει την υποψηφιότητά του στη 12η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Λαλιώτης. Θυμίζοντας τον παλιό "κεντριστή", προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες με όλες τις πλευρές, αναφέρεται στη... "δομική κρίση" που " αφορά το πολιτικό σύστημα με τα Κόμματα και τις Παρατάξεις του, το «αναχρονιστικό, σπάταλο και πελατειακό» Κράτος, όπως και τους θεσμούς διαφάνειας, τους κανόνες δημοσίου ελέγχου και λογοδοσίας" αλλά αποφεύγει να εμβαθύνει στα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής που είναι και τα πιο καυτά. 
 
Μας λέει μόνο κατά την πάγια ρητορική του ότι "η ευθύνη, η κριτική και η αυτοκριτική για την κρίση έχει κάθε μια τη δική της πυραμίδα με την παραδοχή πάντα ότι μπορεί να είμαστε όλοι και μαζί σε ένα συλλογικό σχηματισμό αλλά ευτυχώς δεν είμαστε ίδιοι, ο καθένας διαφέρει από τον άλλο".

Το πιο ενδιαφέρον πάντως ότι προσπαθεί να στρώσει από τώρα το έδαφος για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα αλλά και τη ΝΔ υπό τον Μεϊμαράκη για "κυβέρνηση 4ετίας με ευρύτατη συνειδητή καθαρή στήριξη στη Βουλή από τα Κόμματα του Δημοκρατικού και Ευρωπαϊκού Τόξου, με λαϊκή αποδοχή και ευρύτατη κοινωνική συναίνεση", διότι «ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και διότι "η Ελπίδα απαιτεί συνεργασίες".
 
Είναι φανερό ότι θέλει να προλάβει να εμφανιστεί αυτός ως πολιτικός πάτρονας της Φώφης Γεννηματά και ως "νονός" της ετερόκλητης κυβέρνησης "μεγάλης συνεργασίας" που ήδη ετοιμάζεται στα παρασκήνια. Και ο Κ. Λαλιώτης που ήταν ανέκαθεν μετρ των πολιτικών παρασκηνίων και συνωμοσιών ξαναβρίσκεται πάλι στα νερά του.
 
Επειδή δε, δεν ...γίνεται να ξεχάσει τον παλιό του εαυτό, κι ας εμφανίζεται ως εξελιγμένος, ασκεί και την τρομοκρατία του. Δικαιολογεί όσα γράφει για τη σχεδιαζόμενη κυβέρνηση με τη επιχείρημα ότι "ανεξάρτητα από τη (σημερινή) πρωτόγνωρη ζοφερή κατάσταση, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (80%) πασχίζει να αποτρέψει τα χειρότερα. Ξορκίζει με κάθε τρόπο την πιθανότητα ενός GREXIT και την επιστροφή στη Δραχμή...".
 

Σχόλια