Σημαντικό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με 62 αποχωρήσεις


Με σοβαρές απώλειες προσέρχεται στις εκλογές ο Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αφού μέχρι σήμερα εξήντα δύο (62) μέλη με σημαντικότερα αυτά του Δημήτρη Καπέλα (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και του Δημήτρη Παπαθανασίου (υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν δήλωση αποχώρησης από το κόμμα.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αποχώρηση μας από τις οργανώσεις μελών και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων .

Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου, το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται  σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ντοκουμέντα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του κόμματος και που αρχικό στόχο, μέσα από την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών,  έχει τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό.

Το νέο τρίτο μνημόνιο καταστρατηγεί όχι μόνο τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», αλλά και κάθε συλλογική και καταστατική διαδικασία και πολύ περισσότερο τη διπλή λαϊκή εντολή, δηλαδή  το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη και του βροντερού ΟΧΙ με 62% στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη.

Στην Αριστερά οι αποφάσεις είναι πάντα συλλογικές και δεν παίρνονται εν κρυπτώ από καμιά «πεφωτισμένη» ηγετική ομάδα.  Σε αυτό κατατείνει και η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που όρισε ότι το συνέδριο πρέπει να προηγηθεί οποιασδήποτε πιθανής εκλογικής διαδικασίας.

Το επιχείρημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Αριστερά θα διαχειριστεί καλύτερα το νέο, πρωτοφανούς βαρβαρότητας, μνημόνιο προς όφελος των ευάλωτων οικονομικά κοινωνικών ομάδων και σε βάρος διαπλεκόμενων μεγάλων συμφερόντων, απαντάται ρητά από το κείμενο της ίδιας της συμφωνίας που υπογράφτηκε : «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά ΟΛΑ τα νομοσχέδια».

Η στάση και οι αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν την ισοπεδωτική άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι, άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν», στερώντας από την Αριστερά το ηθικό πλεονέκτημα που πάντοτε είχε απέναντι στα αστικά κόμματα, την καταστούν αναξιόπιστη και ενισχύουν την απήχηση της αντιμνημονιακής ρητορικής της φασίζουσας ακροδεξιάς.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια και που άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση , θα μας βρει απέναντι.

Δυστυχώς υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από την «αριστερή παρένθεση»: Η μετάλλαξη του κόμματος σε συστημικό κεντροαριστερό αρχηγοκεντρικό μόρφωμα, που έχει απωλέσει  οριστικά τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του .
Όλες και όλοι εμείς που μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες δώσαμε τη μάχη του ΟΧΙ στις 5 Ιούλη, δεν θα γίνουμε πολιτικά αναχωρητές.

Θα δώσουμε μικρές και μεγάλες μάχες, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ” ανάγκη ότι θα έχουμε απολύτως κοινές επιλογές για το σήμερα και το αύριο.

Θα συνεχίσουμε κινηματικά και πολιτικά και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων, για τη ρήξη με το σύστημα εκμετάλλευσης ενός ολόκληρου λαού, για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.

Τρίκαλα 25 Αυγούστου 2015

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

1)Χρήστος Αυγέρος  μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
2)Βάσω Γάτσιου ,
3)Σοφία Γερασοπούλου
4) Χρήστος Γκότας
5)Βάσω Γκουγκουστάμου
6)Τάσσος Γκούμας
7) Ζωή Ευαγγελακοπούλου
8) Σωτήρης Ζαραμπούκας
9)Βασίλης Ζυγούρης
10)Κώστας Ζώης
11) Ευαγγελία Καπέλα
12)Δημήτρης Καπέλας, μέλος Ν.Ε. Τρικάλων
13) Σάββας Καραγιάννης
14) Γιώργος Καραγιώργος
15) Ιουλία Καραλή
16)Αθανασία Καραντζά
17) Παναγιώτης Κατσιώπης
18)Στέφανος Κατσιώπης μέλος συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Πελλιναίων
19)Ρίτσα Κολιού
20)Βαγγέλης Κομποδιέτας
21)Λέανδρος Κορβέσης
22)Έλενα Κουκουσούλη
23)Χρύσα Κουκουσούλη
24) Χρήστος Λαζαρίκος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
25)Δημήτρης Μανίκας ,
26) Θωμάς Μαυρομάτης
27)Κέλλυ Μουλά μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Καλαμπάκας
28) Νίκος Μπακατσιάς
29)Γιάννης Μπέης , μέλος Ν.Ε. Τρικάλων
30) Γιάννης Μπίτος
31)Απόστολος Ναζίφης
32)Θεόδωρος Νικόπουλος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ.    Καλαμπάκας
33)Δημήτρης Παπαθανασίου, Συντονιστής Ο. Μ. Τρικάλων
34)Εύη Παπαθανασίου
35)Θεόδωρος Ρούντος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Καλαμπάκας
36) Έρση Σαλέπη
37) Νίκος Σαμαράς
38)Γιάννης Σαμπανίκος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
39)Δημήτρης Σαριγγαλάς
40) Κώστας Σιώμος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
41) Δημήτρης Στραπάτσας
42)Βαγγέλης Ταφύλης
43) Νίκος Τζέλης
44)Σοφία Τζιότζιου
45) Νίκος Τσιακάρας
46)Ευαγγελία Τσιούλη
47)Χρήστος Τσιούνης
48) Στέλλα Φώλια
49)Κώστας Χάμος
50)Χρήστος Χλωρός
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
51) Θανάσης Αργυρίου
52) Δανάη Γάτσιου
53)Δημήτρης Γιαννόπουλος
54)Αλίκη Καπέλα
55)Νίκος Καπέλας
56)Γιάννης Κατσακιώρης
57)Γιώργος Μπουκουβάλας
58)Γιώργος Ντάλλας
59)Γιώργος Ντόντος
60)Βασίλης Πανάγος
61)Στέλιος Πανάγος
62)Δημήτρης Τασούλας

> energospolitis

Σχόλια