Ανοικτή επιστολή της Λαϊκής Ενότητας προς τις οργανώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς


 Κάλεσμα σε οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς για αντιμνημονιακό αγώνα και την εφαρμογή μεταβατικού προγράμματος με ορίζοντα το Σοσσιαλισμό, απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα, με σημερινή ανοικτή δημόσια επιστολή της.
  Η ΛΑΕ δεν θέτει ως άμεσο στόχο την επιστροφή στη δραχμή, αλλά την εφαρμογή ενός προγράμματος ρήξης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ,
 που μπορεί να δημιουργήσει την ανάγκη για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νόμισμα, ώστε να εκφραστεί επ'αυτού ο λαός. Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας προς όλες τις οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς:

Ανοικτή επιστολή σε όλες της οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και οι εσπευσμένες εκλογές που επέλεξε η κυβέρνηση με την έγκριση των υπερεθνικών θεσμών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), έχουν στόχο την τυπική «νομιμοποίηση» στη συνείδηση του ελληνικού λαού του τρίτου Μνημονίου με την υφαρπαγή της ψήφου του. Χρέος όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων και ιδιαίτερα της Αριστεράς, είναι να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία συγκρότησης της «Λαϊκής Ενότητας» ακριβώς αυτόν το σκοπό υπηρετεί. Πρόκειται για «Μετωπικό Πολιτικό Φορέα» συσπείρωσης των ευρύτερων αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτών δυνάμεων. Στόχο του έχει την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου τουλάχιστον μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και πολιτιστικής αναγέννησης της χώρας, με την εφαρμογή μεταβατικού προγράμματος που έχει ορίζοντα το σοσιαλισμό.

Η προώθηση των άμεσων και μακροπρόθεσμων στόχων της «Λαϊκής Ενότητας» είναι εξ' αντικειμένου ασύμβατη με τις πολιτικές που προωθούν οι κυρίαρχες ελίτ της ευρωζώνης και της ΕΕ. Γι' αυτό και η θέση της είναι η αποδέσμευση από την ευρωζώνη-ευρώ και η σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και πολιτικές της ΕΕ.

Επειδή η εφαρμογή του προγράμματος της «Λαϊκής Ενότητας» έρχεται σε σύγκρουση και ρήξη με την ευρωζώνη, είναι πολύ πιθανό να φέρει γρήγορα στο προσκήνιο και την αποδέσμευση από την ΕΕ. Η «Λαϊκή Ενότητα» σε αυτήν την περίπτωση θα προσφύγει σε δημοψήφισμα για να εκφραστεί άμεσα και καθαρά η βούληση του ελληνικού λαού.

Η προγραμματική διακήρυξη της «Λαϊκής Ενότητας» εκφράζει τον κοινό τόπο των «συλλογικοτήτων» που από κοινού συνδιαμόρφωσαν κάτω από τις παρούσες πιεστικές πολιτικές συνθήκες τη συγκεκριμένη διακήρυξη, η οποία είναι ανοικτή στον εμπλουτισμό με συλλογικές διαδικασίες στην πορεία του πολιτικού γίγνεσθαι, των κοινωνικών αγώνων και της πολιτικής διαπάλης.

Η «Λαϊκή Ενότητα» ως μετωπικό σχήμα «πολλαπλών συλλογικοτήτων», διασφαλίζει τη διατήρηση της οργανωτικής και πολιτικής αυτοτέλειας των συμμετεχόντων και δίδει ιδιαίτερο σημασία στη συμμετοχή φορέων της ριζοσπαστικής αριστεράς με πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες και τους καλεί τόσο σε πολιτική όσο και σε εκλογική συμπόρευση για να δικαιωθούν τα οράματα χιλιάδων αγωνιστών για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της «Λαϊκής Ενότητας»

Αθήνα 29.8.15

Σχόλια