Γερμανική "λύσσα" κατά των Α.Τσίπρα και Β.Πούτιν - Πότε και πώς θα γίνει η εκταμίευση των προκαταβολών από Ρωσία 10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΠΡΩΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΔΟΣΗ

"Λύσσα". Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τις αντιδράσεις του γερμανικού Τύπου στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και κυτρίως στα όσα συμφωνήθηκαν για τον αγωγό φυσικού αερίου, τις προκαταβολές "εδώ και τώρα" στην Ελλάδα, την φόρμουλα άρσης του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα κλπ.

Πριν προχωρήσουμε στην καταγραφή των "αφρισμένων" αντιδράσεων να πούμε ότι στην Μόσχα συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας η καταβολή των πρώτων δόσεων από τις προκατεβολές για τον αγωγό φυσικού αερίου που υπογράφτηκε χθες (Τουρκία, Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία και Ουγγαρία σε πρώτη φάση) να ξεκινήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και η Ελλάδα θα έχει οξύ ταμειακό πρόβλημα προκειμένου να καταβάλει την δόση των 3,5 δις ευρώ στους δανειστές. Συνολικα έχει συμφωνηθεί ένα πακέτο 10 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση, ποσό που αρκεί για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της χώρας για ένα χρόνο.

Και όλα αυτά ενώ από ρωσικής πλευράς ο πρωθυπουργός της χώρας Ν.Μεντβέντεφ σύστησε ειδική ομάδα δράσης για την υλοποίηση των συμφωνιών εντός του μσυγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα.

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις του γερμανικού Τύπου (διόλου τυχαίες αφού ο Α.Τσίπρας φρόντισε να θυμήσει επανειλειμμένα τα έργα και τις ημέρες της Γερμανίας στον Β΄ΠΠ), μοιάζουν περισσότερο με αυτές ενός λυσσασμένου γερμανικού λυκόσκυλου:

Η Sueddeutsche Zeitung, χαρακτηρίζει "λαϊκιστές" τον Α.Τσίπρα και τον Β.Πούτιν: "Οι δύο λαϊκιστές δεν έχασαν την ευκαιρία να εκνευρίσουν λίγο την ΕΕ, ίσως και να την θέσουν υπό πίεση. Οι εικόνες της επίσκεψης δεν κοστίζουν τίποτα, είναι ωστόσο πολύ σημαντικές, καθώς η Ρωσία δεν εμφανίζεται απομονωμένη, ενώ, αντίθετα, η Ευρώπη είναι αδύναμη, καθώς τα μέλη της σπεύδουν προς την πρώτη σαν ικέτες", σημειώνεται χαρακτηριστικά...Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια