Με Μεγάλη "αγάπη"- Ο Κοτζιάς Ετοιμάζει Για Την Άνγκελα...

Δωράκι-έκπληξη ετοιμάζει ο υπουργός Εξωτερικών,Νίκος Κοτζιάς, στη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ από τον διάσημο Ελληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, βασισμένο σε βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες Ελλήνων που επιβίωσαν από το Αουσβιτς, το οποίο θα προβληθεί στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στο συγκεκριμένο μαρτυρικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό θα παρουσιάζονται κυρίως Ελληνες εβραίοι που επέζησαν από το ολοκαύτωμα, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμείνουν ζωντανοί κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Για το εν λόγω πρότζεκτ, μάλιστα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εκταμίευσε το ποσό των 22.140 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να εντάσσεται στη στρατηγική της κυβέρνησης έναντι της Γερμανίας για την ανάδειξη του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και της ιστορικής μνήμης και των ναζιστικών θηριωδιών ακόμα και στην κοινή γνώμη της ισχυρής ευρωπαϊκής χώρας.

Σημειώνεται πως η επιλογή του Παντελή Βούλγαρη δεν ήταν καθόλου τυχαία, δεδομένου ότι αποτελεί μια διεθνή προσωπικότητα, η οποία έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στον χρόνο.

Για παράδειγμα, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση με την ταινία του «Ψυχή Βαθιά», που αφουγκράζεται τη συνταρακτική ιστορία του Εμφύλιου Πολέμου, «που δεν έχει νικητές και ηττημένους, παρά μόνο ανθρώπινες, τραγικές ιστορίες να διηγηθεί».

Σχόλια