Κρεμλίνο> "Ο Αλέξης Τσίπρας θα γυρίσει πίσω στην Αθήνα με σειρά ελληνορωσικών συμφωνιών"

Με σειρά συμφωνιών που θα αφορούν την ενέργεια, τον τουρισμό,τον πολιτισμό,τη γεωργία,το εμπόριο, τις επενδύσεις και την ελληνική οικονομία θα επιστρέψει πίσω από την Μόσχα ο Α.Τσίπρας όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Κρεμλίνο.


Εν αναμονή της συνάντησης Πούτιν-Τσίπρα, στις 8 Απριλίου, οι εκπρόσωποι του Κρεμλίνου, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο TASS, αποκαλύπτουν την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν ανάμεσα στους δύο ηγέτες.


«Αναμένεται να συζητήσουν σημαντικά διμερή και διεθνή θέματα και στη συνέχεια θα υπογραφούν μια σειρά από διμερή έγγραφα», ανέφερε το γραφείο Τύπου του προεδρικού μεγάρου.
«Οι συνομιλίες θα περιλαμβάνουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και μορφωτικής - πολιτιστικής συνεργασίας, εν όψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας-Ρωσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.


Στην ατζέντα θα περιληφθούν και θέματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.


Σημειώνεται πως και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε πολύ πρόσφατα στο TASS, έδωσε τον τόνο των συζητήσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ανέφερε μια σειρά από τομείς στους οποίους θα μπορούσαν οι δύο χώρες να συνεργαστούν. 


Συγκεκριμένα είχε αναφέρει το εμπόριο, τη γεωργία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την οικονομία και την ενέργεια, τονίζοντας μάλιστα πως μπορεί να οικοδομηθεί αμοιβαία προσφορά γνώσης και βοήθειας.


Τι αναμένεται να πάρει ο Α.Τσίπρας; Ενεργειακή στήριξη από την Ρωσία, καλύτερες τιμές στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο που θα δώσουν μεγάλη ανάσα στην ελληνική οικονομία και άρση του εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, καθώς μόνο από αυτά θα προκύψει όφελος οικονομικό για το ελληνικό κράτος ώστε να πληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις του.


Συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών στην έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα, και την είσδο των ρωσικών "γιγάντων" στις υποδομές της χώρας. Η Μόσχα ενδιαφέρεται πρωτίστως για τον ΟΛΘ και για τους σιδηροδρόμους, καθώς επί του πρακτέου θα επιτύχει την ποθητή έξοδό της στα "ζεστά" νερά του Αιγαίου.


Θα υπάρξει συμφωνία και για άμεσο δάνειο; Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να πυροβολήσει τα πόδια της, τότε το κενό θα έρθει να το γεμίσει η Μόσχα και τα BRICS


μια κοινή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και του Βλαντίμιρ Πούτιν, που θα επισφραγιστεί στις 8 Απριλίου, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο.

Σχόλια